HelbredNyheder

Region Midtjylland presset til at ændre vaccineplaner

Manglende vacciner betyder, at Region Midtjylland må ændre sine vaccineplaner. De borgere og medarbejdere der bliver berørt får direkte besked. Regionsrådsformand Anders Kühnau beklager situationen, men aner lys i mørket.

Leverandørerne af COVID-19 vacciner kan ikke levere de aftalte mængder til aftalt tid.

Forsinkelserne rammer hele Danmark og betyder, at såvel udvalgte borgere som ansatte i region og kommuner vil få tilbudt vaccinen senere end planlagt.

– Det er en alvorlig og rigtig ærgerlig situation, som vi desværre ikke har mange muligheder for at påvirke, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Ny vaccinationsplan

De manglende vacciner betyder, at Region Midtjylland er nødt til at ændre i vaccinationsplanerne, og udsætte vaccinationer af udvalgte borgere og kommunalt og regionalt sundhedspersonale.

– Uden tilstrækkeligt mange vacciner kan vi ikke tilbyde hverken første eller andet stik så hurtigt, som vi havde håbet på og planlagt efter. I første omgang prioriterer vi derfor plejehjemsbeboere, og jeg forventer, at vi når at revaccinere rigtig mange af dem i denne runde, siger Anders Kühnau.

  • De borgere og medarbejdere der bliver berørt af forsinkelser, får direkte besked.

Vacciner på vej

Region Midtjylland udarbejder nu en ny plan for vaccinationer af borgere og medarbejdere ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Alt afhænger af, hvor mange vacciner der kommer til landet, siger Anders Kühnau.

– Allerede fra næste uge forventer vi – som det ser ud nu – at få stort set den forventede mængde vacciner, så der er håb forude, vurderer regionsrådsformanden.

Region Midtjylland har samlet oplysninger om både COVID-19 test og vaccination på www.corona.rm.dk

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close