ErhvervNyhederTopnyheder

Værtshusene tænder lys i nedlukningmørket

Der er endnu ikke nogen dato sat for, hvornår de danske værtshuse må åbne igen, og det har fået de danske værtshusejere til at tænde lyset for at minde regeringen om, at der stadig er mange, der går og vil i gang med at drive deres forretninger.

I disse timer kan du godt risikere at gå forbi dit lokale værtshus, knejpe, beverding, eller ølstue og se lys i vinduerne.

Det betyder dog ikke, at der er åbent, så du behøver ikke ringe efter hverken vennerne eller politiet.

Lysene er et signal fra værthusejerne til regeringen, og beskeden er tydelig:

”Vi er her stadig, selvom dørene er lukket,” fortæller Charlotte Green, der er medejer af Bierstube i Østergade i Holstebro.

Facaderne har ligget mørke hen siden december, hvor selv de forholdsvist stramme regler om besøgstal, masker og lukketid kl. 22 blev strammet yderligere, og det pludselig blev meget enkelt at finde rundt i, hvad man måtte og ikke måtte.

”Det er ingen hemmelig hed, at det her er hårdt for økonomien,” fortæller Jakob Appel, der ejer Jakob Skomager i Aarhus, der også har tændt lyset her fredag eftermiddag.

Forskel på fest
”Vi gør det også, for at vise, at nu synes vi, at det har varet længe nok. Vi er mange, der mener, at vi godt kan genåbne igen under nogle ordentlige rammer, så vi kan komme i gang med at pleje vores virksomheder og vores økonomi igen.”

Ved gårsdagens pressemøde meldte statsministeren ud, at nattelivet var blandt de sidste, der ville få lov til at åbne igen. Den melding kommer havde Jacob Appel forventet.

”Det trist, men det kommer ikke som nogen overraskelse. Vi håber bare, at man vi se på nattelivet og dele det op. For det giver mening, at man ikke åbner de steder, hvor man danser tæt, men der er forskel på dem og restauranter, caféer og værtshuse, hvor man sidder stille og roligt.”

Kundepleje
”Nu synes vi, at det har varet længe nok, og vi er mange, der mener, at vi godt kan genåbne igen under nogle ordenlige rammer, så vi kan komme i gang med at pleje vores virksomheder og vores økonomi igen.”

Det er tydeligt, at værtshusejerne savner deres gæster, og for mange danskere er de brune steder en central del af deres sociale omgangskredse. Og Charlotte Green er glad for sine stamkunder, så hun har fundet en måde at holde det sammenhold, der findes på Bierstube i live.

”Jeg har oprettet en gruppe på Facebook, hvor folk de kan fortælle, hvad de går og laver. Nogen poster en joke om dagen, og den slags. Vi har rimeligt blandet klientel, og gruppen er så blevet sådan et sted, hvor vi kan holde kontakten. Der er jo ingen, der kan holde ud at gå rundt helt alene.”

Der kommer en dag
Og mens lyset brænder på værtshusene kan de forskellige ejere se frem til den dag, hvor der igen må langes øl over disken, uden at der er begrænsninger på, hvor mange der må være.

”Jeg kan godt love allerede nu, at vi holder en fest med musik og gang i den, som folk seng kommer til at glemme. Vi har en god terrasse, som vi også håber vi får rigtigt meget brug for til sommer.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x