Forside SekundærHelbredNyheder

Håb forude: Sundhedsordførere indkaldt til møde om gradvis oplukning

Partiernes sundhedsordførere er blevet indkaldt til et møde med ældre- og sundhedsministeren kl. 10. fredag formiddag. Her vil Magnus Heunicke gennemgå en række scenarier for en gradvis genåbning og lempelse af de nuværende restriktioner, oplyser flere sundhedsordførere til Ekstra Bladet.

De lave smittetal har fået flere og flere til at efterlyse regionale lempelser og genåbninger, særligt i kommuner som Viborg, hvor det såkaldte incidenstal ligger langt under bekymringsgrænsen. Her er der kun konstateret otte nyt tilfælde i den seneste uge, og det giver et incidenstal på 8,3.

En regional genåbning er ikke bare efterlyst af de almindelige borgere. Også på Christiansborg er der opbakning om at lempe restriktionerne. En af fortalerne er sundhedsordfører for Venstre, Martin Geertsen.

Han påpeger, at man burde drage nytte af alt det viden, vi har tilegnet os det år, der snart er gået siden den første nedlukning, til at lave en “fleksibel og afbalanceret genåbning” i stedet for det, han kalder “den store hammer.”

Der er endnu ikke indkaldt til pressemøde, så om orienteringen er en forløber til en udmelding vil tiden vise.

Min By News følger udviklingen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close