ForsideNyhederTopnyheder

Risikoniveau sænkes til 4 i Region Midtjylland, mens der slås hurtigt ned på lokale udbrud

En bydel i Randers har et af landets højeste incidenstal, men ellers er situationen så stabil, at risikoniveauet sænkes i samtlige regioner pånær hovedstaden.

Risikovurderingen for hele landet pånær region Hovedstaden nedsættes til 4. Det meddeler sundhedsminister Magnus Heunicke lørdag på baggrund af den nyeste nationale og regionale risikovurdering fra Covid-19-risikogruppen.

Af risikovurderingen fremgår det, at epidemien er stabil med et samlet kontakttal på 1,0 selvom den britiske variant nu udgør 80% af smittetilfældene.

Det fremgår også, at der ses regionale og kommunale forskelle, der i høj grad er knyttet til smitteophobning ved lokaliserede udbrud i enkelte kommuner samt særlige boligområder, hvilket Magnus Heunicke også gjorde opmærksom på via Twitter torsdag, hvor det fremgår at blandt andet Randers-bydelen ved Skt. Andreas Sogn har et af landets højeste incidenstal omkring 600.

“Myndighederne følger smitten helt ned på sogneniveau og rykker ud med målrettet testkapacitet, hvor der er behov. Test, opsporing og isolation er afgørende for at bringe smitten ned,” skrev Heunicke.

I følge flere artikler på Randers Amtsavis sættes der lige nu massivt ind for at få begrænset et større udbrud omkring blandt andet Jennumparken i den nordlige del af byen, hvor der stemmes dørklokker af medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed og testkapaciteten er blevet øget.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x