LivsstilNyheder

20 procent flere cyklister i Danmark – sådan bliver du klar til cykelsæsonen

Nye tal fra Dansk Cykelturisme viser, at der var 20 procent flere cyklister i Danmark i 2020 end året før, og tendensen forventes at fortsætte. Få ekspertens råd til at blive klar til cykelsæsonen.

Jernhesten har længe været blandt danskernes foretrukne transportmidler, men aldrig før i så høj grad som nu. Nye tal fra Dansk Cykelturisme viser nemlig, at antallet af cyklister fra 1. maj til 20. september i 2020 var steget med 20 procent i forhold til samme periode året før, og udviklingen forventes at fortsætte. I en politisk aftale blev 520 millioner kroner for nylig øremærket til at fremme cyklismen i Danmark, og i projektet ’Fremtidens rekreative netværk’ arbejdes der blandt andet på at skabe endnu bedre vilkår for cyklisterne.

– Gennem de seneste ti år er antallet af cyklister steget markant i Danmark, og under corona er interessen for at komme ud på cykeltur kun vokset. Rigtig mange har opdaget eller genopdaget cyklen som et fantastisk rekreativt værktøj, og jeg er ikke i tvivl om, at tendensen fortsætter, og at vi i år ser endnu flere rekreative cyklister på de danske veje, siger Jesper Pørksen, der er direktør for Dansk Cykelturisme.

Hos detailgiganten Biltema har man også bemærket den stigende interesse for den tohjulede ganger.

– Vi tænker jo mere og mere i bæredygtig transport, og især i de sidste par år er efterspørgslen på cykler røget i vejret. Her i de kommende forårsmåneder, hvor der er mange småferier, er det oplagt at tage på forlængede weekendture eller dagsture på cyklen. Men for at det bliver en god oplevelse, er det vigtigt, at cyklen er blevet gået efter i sømmene, siger René Larsen, der er cykelekspert hos Biltema i Aalborg.

Han anbefaler folk at gennemgå følgende tjekliste, så cyklen er toptunet til den forestående cykelsæson.

1. Gå dækkene efter

Er der for lidt luft i dækkene, er cykelturen ødelagt, så mærk efter, om de er godt hårde. Undersøg også, om der er revner i siderne af dækkene samt om der er tilstrækkeligt dækmønster. Er der ikke det, bør du udskifte dækkene.

2. Vask, rens og smør

Ovenpå vinteren har cyklen stået model til både regn, salt og slud, så giv den en grundig vask med varmt sæbevand ovenfra og ned. Rengør kæden og tandhjulene – gerne med kæderens, der kan løsne de snavsede olieresterer – husk også at smøre kæden.

3. Få styr på sikkerheden

Af hensyn til såvel loven som sikkerheden er det vigtigt at tjekke, at udstyret er på plads og ikke mindst virker. Tjek ringeklokken, tjek for- og baglygterne, og tjek reflekserne. Sidst, men ikke mindst, skal du gå bremserne efter og sikre dig, at de virker optimalt på både for- og baghjulet.

Biltema

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close