FodboldForside SekundærNyhederSport

Går til Kruså: Tøfting har tabt et væddemål – Igen

Det er ikke første gang, at Stig Tøfting har væddet om noget, der har sendt ham ud på de danske landeveje, og det bliver sikkert heller ikke sidste. Trump tabte valget, og i dag begynder Stig gåturen til Kruså.

Stig-mino, blev det kaldt, da Stig Tøfting måtte gå til Herning efter at have tabt et væddemål. Nu har han igen væddet sig til en gåtur, men denne gang er der lidt længere til målstregen.

For i dag starter Stig sin gåtur til Kruså, hvor han skal mødes med vinderen af væddemålet, Mirco Reimer Elster, der er USA-analytiker på TV2. Og hvad blev der væddet om? Udfaldet på det amerikanske præsidentvalg, naturligvis.

”Jeg har to fjernsynsskærme derhjemme, og jeg arbejder hjemmefra, hvor jeg sidder og forbereder min klumme i Ekstra Bladet, og det jeg laver for TV3 Sport. Den ene kører så på News, så jeg følger altid med i hvad der foregår. Og jeg fulgte også med i det amerikanske valg,” forklarer Stig om, hvordan han fik sig rodet ud i væddemålet.

Alle tog fejl
”Første gang han stillede op, lagde jeg mærke til, at de alle sammen tog fejl. Og at alle var imod Trump. Jeg kan godt lide dem, folk er efter, og dem der får nogen på munden. Og ja, han har sgu da ikke altid været lige smart i alt, hvad han har foretaget sig. Men der er heller ikke alt sammen dumt.”

Og under en diskussion med Mirco endte de så altså med at vædde om udfaldet af valget.

”Hvad skulle vi så vædde om? Jamen vi skulle da vædde en gåtur.”

Mirco boede på det tidspunkt i Tyskland, og derfor blev væddemålet, at hvis Trump vandt, skulle han gå op til Aarhus, og hvis Biden vandt, var det Stig, der skulle tilbagelægge turen ned til Flensborg.

I mellemtiden er Mirco flyttet til København, og hvis de krydser over grænsen, vil de begge blive nødt til at skulle i karantæne. Derfor har de valgt at lade gåturen gå til Kruså.

En lang uge
Gåturen kommer til at vare til lørdag, med indlagte stop flere steder i landet. Og når man nu alligevel skal gå en tur, kan man lige så godt gøre det i en god sags tjeneste.

”Jeg har valgt at koble Børnecancerfonden og Kid’s Aid på denne her gang. Og det er noget folk gerne vil bakke op om. Vi har ikke startet indsamlingen endnu, men vi har offentliggjort Mobilepay-nummeret, og der er allerede blevet samlet 25.000 kr. ind.

Det er ikke første gang, Stig har støttet op om de gode formål.

”Der er to ting, der ligger mig på hjertet. Børn og de hjemløse. Der kommer også noget her senere på året. Men nu fokuserer vi på at hive nogle penge hjem til det her.”

Stig håber dog også på, at gåturen kommer ham selv til gode.

”Jeg kunne godt trænge til at tabe mig. Det gjorde jeg ikke sidste gang. Man taber sig ikke ved at gå 80 kilometer til Herning, når folk kommer med frikadeller og hotdogs og Mars-barer.”

Hvad kan DU gøre?
Hvis du gerne vil gå turen med Stig, så kan han ikke forhindre det, men han håber, at folk vil respektere, at der er noget af tiden, der er dedikeret til nogle af de børn, der gør ham selskab på turen.

”En af dagene kommer en 7-årig pige, der hedder Isabella, som har haft en hjernetumor. Hun kommer og går en tur med mig. Det gør Liam også. Han ser meget fodbold. Jeg starter, hver dag kl. 9, og slutter der ved 14-15-16-tiden, når jeg er færdig. Og den første og sidste time hver dag, dem vil jeg gerne holde fri til børnene, så vi kan gå og snakke sammen.”

Du kan følge Stigs gåtur på hans sider på Facebook og Instagram, og du kan holde øje med hans fremskridt via gps. KidsAid og Børnecancerfondens hjemmesider følger også turen. Der bliver også sendt på Strava-app’en, og hver aften under gåturen, bliver der afholdt auktioner på Odendo.dk.

Du kan også støtte Stig og de gode formål ved at sende penge på MobilePay: 777611

 

 

 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x