LivsstilNyheder

Husk det nu: I nat kan du sove en time ekstra

Det er ligesom havemøblerne. Om foråret sætter vi dem frem, og om efteråret kommer de tilbage i skuret. I weekenden skifter vi fra vintertid til sommertid.

UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD! Rubrikken i denne artikel er ikke blevet rettet til, og det beklager vi. Du kan læse mere her.

Det er nok en god idé at gå i seng lidt tidligere i aften, for når uret går direkte fra 01.59 til 03.00, og dermed mister du en times søvn.

Sommertiden kommer nærmere, hvilket betyder, at vi nu kan få længere lyse aftener og de af os, der vågner tidligt om morgenen igen kan gøre det i mørke. I hvert fald for en tid.

De fleste digitale apprater som mobiltelefoner og bærbare computere opdaterer selv tiden, men mikrobølgeovne og de analoge ure skal have en hånd med.

Sommertid er den justerede udgave af Vintertid, der er den “rigtige” udgave, og derfor kaldes normaltid. Den blev indført for første gang i maj 1916 her i landet, og formålet er at skabe flere lyse timer i den vågne periode.

Det gøres ved justeringen til sommertid ved at sikre en times længere lys om aftenen på bekostning af de lyse timer om morgenen, hvor de flest mennesker sover.

Mange danskere er imod sommertiden, og vil have den afskaffet. Der findes endda en landsforening mod sommertid, der har en dedikeret gruppe på Facebook.

Relaterede artikler

Back to top button
x