FodboldForside GallerierGalleriNyhederSportSport Galleri

Galleri: Se billeder fra FCM’s tredje sejr over Brøndby i denne sæson

I de seneste fire kampe har den midtjyske defensiv holdt buret rent. Mandag vandt Ulvene for tredje gang over Brøndby i denne sæson. Se billeder fra kampen her.

441 minutter. Så mange spilleminutter er det siden, at Jonas Lössl sidst måtte hente bolden ud af netmaskerne.

Siden da har FC Midtjylland spillet fire kampe i træk uden at lukke mål ind. Det er ovenikøbet første gang i Lössl’s karriere, at det lykkes.

– Det har jeg aldrig prøvet før, så det er jo bare fedt med sådan en rekord. Forhåbentligt kan vi udbygge stimen, siger Jonas Lössl med et smil.

Det er femte gang i FCM’s 22-årige levetid, at buret bliver holdt rent i fire kampe i streg. Lössl fremhæver sine defensive kollegaers kvalitet.

– Det er fantastisk at stå bag det forsvar, som vi har. Erik er vanvittig duelstærk, mens Scholz bringer enorm meget klogskab i spillet, så det er jo ikke meget, jeg har at se til bag dem. Men jeg er da glad for at have bidraget med, hvad der nu har været, lyder det fra den hjemvendte keeper, som konkluderer:

– Alt i alt er jeg jo blevet en del af en stærk defensiv.

Lykkes det FCM at holde endnu et clean sheet mod SønderjyskE i torsdagens pokalsemifinale, vil det være klubrekord med fem clean sheets på stribe.

Den stærke midtjyske defensiv understreges yderligere af, at Jesper Hansen med 8 clean sheets er den målmand, som har holdt buret rent flest gange i 3F Superliga i denne sæson.

FC Midtjylland har indkasseret 20 mål i 3F Superliga i denne sæson, hvilket er det laveste i ligaen efter de første 23 kampe.

HAR NYDT AT KOMME HJEM

På transfervinduets sidste dag vendte Jonas Lössl hjem til FC Midtjylland efter næsten syv år i stærke udenlandske ligaer.

De første to måneder efter hjemkomsten beskriver målmanden som en spændende periode, der er forløbet godt.

– Det har været spændende at komme hjem igen op og opleve mange af de samme mennesker i et nyt og bedre setup. Jeg har nydt det meget. Det har været dejligt at spille og have en indvirkning på banen også, fortæller den 32-årige keeper.

Jonas Lössl blev i 2004 den første akademispiller i FC Midtjyllands historie. 17 år senere er han tilbage i en trup, der indeholder flere tidligere akademister fra forskellige årgange.

– Det er fantastisk at se de talenter, som kommer op fra akademiet og gør det fremragende. Jeg sætter en stor ære i at videregive erfaring til dem, og det er fedt at være en del af. Men det handler ikke kun at være ældre. Man skal gøre sig fortjent til at være en leder og gå forrest på træningsbanen, pointerer Lössl.

1-0-sejren mandag aften mod Brøndby markerede altså det fjerde clean sheet i træk, men FCM-keeperen var mest af alt tilfreds med de tre point.

– Jeg er selvfølgelig super tilfreds med sejren og de tre point. Det er det, der er vigtigst lige nu. Vi kunne måske have spillet en anelse bedre, men vi stod sammen og sikrede en vigtig sejr. Vi har nogle pokaler, vi gerne vil vinde, og det skal der sejre til for at lykkes med, afslutter Jonas Lössl.

Næste opgave for FC Midtjylland er på torsdag, når den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen løber af stablen mod SønderjyskE.

Skrevet af Jens Risom – FCM. Foto: Gunnar Overlund Knudsen – MinByNEWS

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close