HelbredNyhederTopnyheder

Lavt kontakttal kan skabe mere genåbning

Forventningen var over 900 smittede efter genåbningen, men i dag faldt tallet til under 200, og nu vil sundhedsministeren se på en bredere genåbning.

Det var forventningen fra regeringen, at genåbningen ville sætte sundhedssystemet under pres, og derfor var det nøje udregnet, hvad der kunne åbne.

Det var forventet, at åbningen ville resultere i flere indlæggelser, og derfor sigtede man efter at genåbne lige præcis så meget, at det ikke ville ende i en kollaps.

I februar kaldte statsministeren genåbningen for en kalkuleret risiko, og tallene viste, at med den planlagte genåbning ville man ramme lidt under 1.000 indlagte, men i dag faldt tallet til 197, hvilket er 20% af det forventede.

Det har fået Magnus Heunicke til at skrive på Twitter, at det giver “grundlag for at få vurderet, om der er plads til yderligere genåbning.”

Statsministeren har meldt ud, at en udvidelse af genåbningen skal aftales med de andre partier i folketinget, men det er ikke første gang, at rammeaftalen for genåbningen bliver justeret.

De borgerlige partier har længe opfordret til yderligere genåbning, og vil kæmpe for det i yderligere forhandlinger med regeringen.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x