NyhederPolitikTopnyheder

Politisk flertal udvider genåbningen

Fra næste uge kan du tage på restaurant og se bold på stadion. Skoleeleverne kan komme tilbage og forsamlingsforbuddets ophævelse fremskyndes.

Et bredt politisk flertal besluttede i nat at udvide genåbningen allerede fra næste uge. Forhandlingerne blev sat i værk efter en periode med faldende indlæggelser, og udsigten til varmere vejr på vej.

Forsamlingsforbuddet får ophørsdato
Der er en helt ny plan for udfasning af forsamlingsforbuddet, og det betyder, at fra den 11. juni er der ingen begrænsninger for, hvor mange der må samles udenfor.

Indtal da gælder følgende justeringer:

I dag: 5 indendørs / 10 udendørs
21. april: 10 indendørs / 50 udendørs
6. maj: 25 indendørs / 75 udendørs
21. maj: 50 indendørs / 100 udendørs
11. juni: 100 indendørs / ingen grænse udendørs

Skoleelever kan komme mere i skole
I grundskolerne og på ungdoms og voksenuddannelser bliver fremmødet for afgangselever hævet til 80% og erhvervsuddannelserne går tilbage til fuldt fremmøde.

Det vil også blive muligt at bruge skolernes udendørsarealer på de videregående uddannelser til undervisning. Og grundskolerne får mulighed for at bruge dem til undervisning af de elever i 5. til 8. klasse, i de uger, hvor de ikke har fysisk undervisning.

Daghøjskoler, inkl. seniordaghøjskoler kan åbne med krav om test.

Du kan tage ud og spise
Indendørsserveringen bliver rykket frem til den 21. april, hvor der ellers kun var planlagt udeservering. Der er stadig krav om coronapas og forudbestilling. Sidste udskænkning bliver kl. 22.

Fans kan komme til fodbold
Ligesom tidligere bliver det muligt at komme til kampe i Superligaen og de andre fodboldligaer, så længe publikum deles op i sektioner med max 500 siddende tilskuere i hver. Derudover kræves der coronapas og tilskuerregistrering for at understøtte smitteopsporingen.

Indendørs idræt
Der åbnes op for indendørs idræt med op til 10 personer, med krav om coronapas.

Større forsamlinger
Den nye justerede aftale kan læses som, at der er fuld gang i den til sommer, men der mangler stadig en udmelding fra ekspertgruppen om større forsamlinger. Den udmelding forventes af komme i starten af uge 16. Hvilket er næste uge.

Aftalen kan ses i sin fulde længde på Justitsministeriets hjemmeside.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x