ErhvervFodboldNyhederSportTopnyheder

Fodbold på storskærme i fare

Tiden løber ud for de fodboldglade, der havde håbet på at kunne se EM på storskærme rundt om i landet.

Der er ikke mange dage tilbage til Europamesterskabet i fodbold fløjtes igang, og med dansk deltagelse og nogle af kampene der skal spilles på dansk jord, er der mange, der håber på at kunne fejre verdens mest populære holdsport i godt selskab, med godt vejr og kampene på storskærm.

Men det kan risikere at blive ved håbet, for restriktionerne og forsamlingsforbuddet gør det svært at afholde fodboldfest, som vi plejer. Det har fået DBU og Dansk Erhverv til at stemme i koret af dem, der vil have regeringen til at komme med klare udmeldinger for mulighederne for at afvikle større danske arrangementer til sommer.

Ekspertgruppens anbefalinger gør det svært at holde noget som helst, og så længe der ikke er kommet en klar udmelding, er det svært at planlægge efter at skulle holde fodboldfest andre steder end hjemme og i Parken i København. Og mange af de arrangementer, der allerede er planlagt, kan ende med at måtte aflyses, hvis ikke de overholder restriktionerne.

Dansk Erhverv og DBU håber, derfor på, at Regeringen vil skabe gradueringer i reglerne for større events, så det bliver muligt af holde noget, når der fløjtes til bold den 11. juni.

”Vi er glade for, at det er blevet muligt at tillade tilskuere på tribunerne i Parken til de fire kampe under EM på hjemmebane. Det danske værtskab er meget mere end kampe på stadion. Siden 2014 har vi sammen med Københavns Kommune og Sport Event Denmark lagt store kræfter i at forberede storskærmsvisninger, events og aktiviteter for alle – store som små – i København og i hele landet. Alle de store forberedelser, der siden 2014 har fokuseret på at sikre en tryg og glædelig fejring af EM i København for de danske fans, kan ikke realiseres uden politisk opbakning,” siger Jesper Møller, formand for DBU.

Også Dansk Erhverv frygter de konsekvenser, der vil komme af, at der ikke kan holdes arrangementer for fans rundt om i landet. De ser ikke, hvorfor det ikke skal være muligt at følge ekspertgruppens mest åbne anbefaling om 10.000 mennesker, delt op i sektioner af 2.000 og med coronapas.

”Anbefalingerne fra den nedsatte ekspertgruppe kom sent, og som det har været fremme, er det helt afgørende, at der skabes klarhed for arrangørerne på tværs af sport, musik, kultur og konferencer. Og desværre har folkefesten under EM været overset. Vi mener afgjort, at den kan afvikles under sundhedsmæssige forsvarlige og organiserede rammer, men det kræver en klar plan fra regeringen for hvordan og hvornår,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Ekspertgruppen har også meldt en mere konservativ model ud, hvor op til 5.000 personer kan samles på ét sted, med opdeling i mindre grupper. Kulturministeren har også tidligere meldt ud, at der vil kunne være op til 12.000 tilskuere i parken, når der bliver spillet kampe.

Regeringen mødtes med de andre partier fredag for at forhandle den yderligere åbning, baseret på bl.a. ekspertgruppens udmelding, men efter to timer, var der ikke kommet noget, og folketinget gik på Bededagsferie. Der forventes at komme en udmelding i starten af næste uge.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x