HelbredNyhederTopnyheder

Aftale om yderligere genåbning på plads

Eleverne tilbage i skolen, biograferne genåbner og private fester til den lyse morgen. Se hvad der åbner på torsdag.

Regeringen forhandlede i nat en yderligere genåbning på plads, og det betyder at flere ting kan åbne igen allerede på torsdag.

Grundskolen genåbner helt
Alle skoleelever kan nu vende tilbage, for skolerne åbner igen for 100% fremmøde for eleverne i 5. til 8. klasse, der er de sidste, der har manglet.

Private fester kan nu vare hele natten
Mens de offentligt tilgængelige værtshuse og barer stadig skal lukke kl. 23, så er det nu muligt at holde fest til solen står op igen. Så længe der er tale om et privat lejet festlokale eller bar, og deltagerne kender hinanden, må man nu gerne holde en fest uden sluttidspunkt.

30-minutters-reglen afskaffes
Det bliver ikke længere nødvendigt at bestille bord på værtshuse og restauranter 30 minutter i forvejen. Den udskældte regel afskaffes fra på torsdag.

Biografer, koncerter og teaterforestillinger med op til 2.000 deltagere
Når kulturinstitutionerne igen kan slå dørene op på torsdag, kan op til 2.000 personer være samlet, så længe de er delt op i sektioner på 500 personer.

Tilskuerne skal sidde ned og “pege” i samme retning, for så vidt det er muligt.

Reglen gælder spillesteder, biografer, konferencer, teatre og møder med erhvervsmæssige og faglige formål.

Fitnesscentre og indendørs idræt kan genåbne
Det bliver muligt for personer over 18 år at genoptage træningsrutinerne nede i centeret eller den lokale boldklub. Der skal dog stadig bruges coronapas, og forsamlingsforbuddet skal overholdes. Fra på torsdag betyder det, at 25 personer må samles indenfor.

Strikse krav for festivaler
Kravene til sommerens festivaler er ikke helt, hvad branchen havde håbet på. Ifølge aftalen vil det kun være muligt at samle op til 2.000 personer frem til 1. august, hvorefter det tal hæves til 5.000 mennesker i sektioner med 500.

Denne grænse kan hæves til 10.000 personer, når det vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x