Mad og drikkeNyheder

Gastromé vil stadig lave Michelinmad til alle

I marts gik Gastromé i Aarhus konkurs. En måned senere er de tilbage med en plan, der skal sikre, at det ikke sker igen, og at de kan bevare det høje Michelin-niveau.

Michelin-stjernen fik Gastromé i 2015, og har fået den igen hvert år. Det tiltrækker en masse opmærksomhed, men det betyder ikke, at man er usårlig, og efter måneder med nedlukning, blev der lukket og slukket den 30. marts i år.

Dermed så det ud til, at landets andenstørste by skulle undvære én af de Michelin-restauranter, der har været med til at sætte byen på det kulinariske verdenskort, men det var blot for en stund.

Der var simpelthen for mange, der ikke ville undvære Gastromé, så med nye investorer i ryggen kunne kokkene Søren Jakobsen og William Jørgensen igen tænde for blusset og, lige i tide til genåbningen, byde danskere og udenlandske restaurantgæster velkommen i lokalerne i Rosensgade.

”Det har været vildt fedt at vende tilbage, til det man synes er sjovt, og det man får noget ud af at lave,” fortæller William Jørgensen.

Stjernen gør dig ikke usårlig
”Det er et specielt ord at være Michelin-restaurant. Det er jo egentlig bare en titel, man har fået, fordi nogen mener, at man ligger på et vist niveau. Vi er bare en restaurant, der vil gøre det så godt som muligt og gøre vores kunder glade. Det har vi været fra starten. Det er det, der har været planene med det. Det er, det, vi synes, er sjovt.”

Det betyder ikke, at folkene på Gastromé ikke er stolte af titlen. For dem betyder det, at nogen ser, det arbejde de lægger mange kræfter i, for at skabe en oplevelse for gæsterne. Det er nemlig det de brænder for. Men samtidig har de også holdt fast i, at niveauet godt kan være højt, uden at det udelukker nogen.

”Vi holder fast i det vi hele tiden har villet. Vi vil levere et højt niveau, hvor alle kan være med. Vi vil ikke have, at det bliver for snobbet eller for fint. Her finder du ikke strøgne hvide duge og den slags. Vi synes, det er meget bedre, at man kan mærke folkene der arbejder her.”

Holder fast i nogle ting
Det er vigtigt for William Jørgensen, at gæsterne kan få den oplevelse, de forventer af stedet, og derfor holder de fast i mange af de ting, der gav dem stjernen til at starte med. Men han er også godt klar over, at hvis han gentager alting, så bliver resultatet det samme, og det har han ikke tænkt sig, skal være udfaldet.

”Et eller andet skal vi gøre, for at vi ikke kommer ud i det igen. Så vi bliver nødt til at stramme lidt op på det hele, og blive mere strømlinet. Det er et kreativt erhverv, og man får tit lyst til en masse forskellige ting, men der skal vi være bedre til at skære igennem, og så fokusere på, at vi gør, det vi er bedst til,” fortæller han.

Efter lukningen var der flere af de ansatte, der bevægede sig videre, men William og Søren har knoklet på, for at få så mange af de tidligere ansatte tilbage. Det giver mulighed for at komme hurtigt op på niveau.

”Det er klart, at der er nogle ting, vi skal gøre helt fra starten af. Men fordi mange af vores tidligere medarbejdere er tilbage, så kan vi hurtigt komme i gang, fordi de kender de rutiner, der normalt godt kan tage noget tid.”

Hele verden rejser til Aarhus
Dermed er Gastrome altså allerede godt i gang med at tilfredsstille behovet for oplevelser hos de besøgende, der overvejende kommer fra det lokale område. Der dog mange, der gerne til tage turen. Både fra resten af Jylland og Fyn, men også fra resten af verden.

Det skyldes måske nok, at der findes mad, der er værd at rejse efter, men hvis man spørger William Jørgensen, så har det en positiv indflydelse, for restauranterne i Aarhus at der er flere Michelin-steder i byen.

Højt niveau over hele linjen
”Der har været en opblomstring i gang her i byen. Det bliver mere og mere interessant at gå ud og spise, når man kan opleve flere forskellige niveauer. Og så er det også med til at hæve niveauet på hele restaurantscenen. Det er fedt at se.”

Og ifølge William Jørgensen er det noget, der virker begge veje.

”Det er jo sådan noget man snakker om på skolerne. Kokke og tjenere snakker jo om, hvor er det, der sker noget. Det er klart, at vi synes, det er fedt at få anerkendelse, og vi vil meget gerne blive ved med at ligge i den kategori, men i bund og grund drejer det sig om at få hverdagen til at fungere. Det er da fedt at få papir på, at man er i den klasse der, men det handler jo også om at blive bedre til noget. Det er også værd at tage med.”

Forude venter sommeren, og det betyder nye råvarer og andre muligheder i restauranten. Der er ny vinmenu på vej, og der er nok af andre ting at se til for William Jørgensen og folkene på Gastromé.

Men han er glad for at være tilbage, og det er han ikke alene om.

”Vi er lidt overraskede over, hvor mange der har givet til kende, at de gerne vil hjælpe os. Vi har fået mange tilbud fra investorer og der er rigtigt mange af vores gæster, der også har fortalt, hvor glade de er for, at vi er tilbage.”

Der findes seks Michelin-restauranter i Jylland. Gastromé, Frederikshøj og Domestic ligger i Aarhus, MeMu i Vejle, Ti Trin Ned i Fredericia og Henne Kirkeby Kro i Henne nord for Esbjerg.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close