Forside Sekundær FremhævetGalleriGolfNyhederSport

10 mand klar til weekenden og Dansk hole in one ved Made in HimmerLand

Torsdag blev endnu en god golf dag i HimmerLand. Det blev til et dansk hole in one på HimmerLand Hill. Samt en dansk Europa Tour rekord, 10 mand der klarer cuttet til weekenden. Se billeder fra fredagen her.

Trods fravær af verdens bedste golffans, spillede rekordmange danskere sig fredag videre til finalerunderne ved Made in HimmerLand presented by FREJA. Thomas Bjørn blev også klar til finalegolf.

Hele 10 danskere klarede cuttet, og det er første gang nogensinde, at så mange danskere klarer sig videre til finalerunderne i HimmerLand. De 10 danskere spænder aldersmæssigt mellem 20 og 50 år.

– Jeg synes, det er helt fantastisk. Det viser, at der er mange unge talenter på vej frem, og det viser også, at når det gælder her i Danmark, så kan vores rutinerede kræfter stadig begå sig. Det gør mig glad og stolt, siger Made in HimmerLand promoter, Flemming Astrup.

Thomas Bjørn leverede flot runde
Feltets ældste dansker, og Danmarks største golfstjerne gennem tiderne, Thomas Bjørn var flyvende på dagens runde. En 66’er (-5) var akkurat nok til, at Bjørn kom indenfor cutgrænsen (-2), og selvom ”Bjørnen” har opnået meget i karrieren, betød dagens runde en del.

– Jeg var lidt skuffet efter i går. Det var koldt og vådt, og jeg var faktisk lidt overrasket over, hvor gode scores var. Så den skulle lige have et ekstra nøk i dag for ens egen skyld, og for lige at bevise, at der stadig er noget golf derinde. Det lykkedes, og det er jeg glad og tilfreds med, fortalte Thomas Bjørn efter fredagens runde.

I samlet to under par, har Thomas Bjørn et stykke op til de førende, men med 36 huller tilbage, kan alt stadig ske.

Helt i front ligger den forsvarende mester og forhåndsfavorit, Bernd Wiesberger i samlet 11 under par.

Foto: Torben Haglund – MinByNEWS

De 10 danskere, der er klar til weekendens finalerunder er

Nr. 9 Niklas Nørgaard Møller (-6)
Nr. 14 John Axelsen (-5)
Nr. 28 Thorbjørn Olesen (-4)
Nr. 42 Nicolai Højgaard (-3)
Nr. 42 Jeff Winther (-3)
Nr. 58 Lucas Bjerregaard (-2)
Nr. 58 Thomas Bjørn (-2)
Nr. 58 Marcus Helligkilde (-2)
Nr. 58 Søren Kjeldsen (-2)
Nr. 58 Peter Launer Bæk (-2)

 

Spillet fortsætter lørdag, og du kan følge med LIVE her

 

Hole in One af dansk stortalent i HimmerLand

Danske John Axelsen var i fokus på andendagen af Europa Tour turneringen, Made in HimmerLand presented by FREJA, da han lavede hole in one på det berømte 16. hul, HimmerLand Hill.

Det blev til en fin runde i to under par, og i samlet fem under par er Axelsen, efter at halvdelen af feltet har afsluttet deres anden runde, på en delt syvendeplads.

– Jeg er faktisk lidt skuffet over afslutningen på min runde i dag. Der var nogle gode muligheder, som jeg ikke fik udnyttet, og det er jeg egentlig ikke helt tilfreds med, forklarer den ambitiøse sjællænder, der dog var i højt humør efter runden.

– Jeg lavede hole in one på 16. hul, og det var fantastisk. 91 meter og en lille 50 grades wedge, fortsætter Axelen.

– Måske folk jublede med hjemme i stuerne, men det havde selvfølgelig været sjovere, hvis der havde siddet et par tusinde mennesker derude, som der plejer, siger Axelsen.

23-årige Axelsen er med i HimmerLand for tredje gang, men det er første gang, den tidligere amatørverdensmester for hold stiller op som professionel.

– Jeg vil ikke sige, at jeg er helt uimponeret, men jeg er et andet sted i min karriere. Jeg kan godt mærke, at jeg føler, at jeg hører lidt mere til herude nu, end jeg gjorde de første to gange, forklarer John Axelsen, der helst ikke vil udpensle ambitionen for

– Jeg vil selvfølgelig gerne slutte så godt som muligt, det vil man altid, men golf er lang proces og en lang karriere. Det handler om at holde snuden i sporet og arbejde på de rigtige ting, og så må scoren komme hen ad vejen, slutter Axelsen, der har muligheden for at sikre sig en stor portion præmiepenge i weekenden.

Efter fredagens runde skæres feltet ved Made in HimmerLand presented by FREJA ned til 65 spillere (+ lige). Det er disse spillere, der på søndag skal fordele den 11 millioner kroner store præmiesum mellem sig.

 

Foto: Torben Haglund – MinByNEWS

 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x