KulturKultur/EventKunstNyheder

Edderbroderemig!

Blicheregnens Museum i Thorning søger holdninger udtrykt med nål og tråd

Korsstingsbroderier med kant og humor … det er de seneste år blevet lidt af en dille, og lokalt i det øst- og midtjyske har både “broderisten” Trine Runge Jessen og Pelse Asboe fra Broderi Moderne på hver deres måde været med til at opdatere det gamle håndarbejde og gøre det trendy igen.

Fra november viser Blicheregnens Museum i Thorning udstillingen #Edderbroderemig med værker af etablerede broderikunstnere, som viser deres bud på broderede holdninger. Udstillingen, der tidligere har været vist på Greve Museum med stor succes, sætter fokus på hvordan man gennem broderi kan udtrykke sine me­ninger og holdninger.

Men museet vil også gerne vise endnu flere eksempler fra lokale bidragsydere på en stor fællesvæg på museet.

“Det kan både være holdninger til samfundet, sjove udtryk, feministiske eller politiske ytringer eller måske en fræk og provokerende tekst,” skriver museet i en pressemeddelelse.

Hvis man vil være med til at bidrage med ét eller flere broderier til “fællesvæggen”, skal man kontakte museumsinspektør Marianne Gjørtz Hougaard fra Museum Silkeborg.

Broderiet skal afleveres udstillingsklar spændt op på en firkantet guldramme i en størrelse efter eget valg. Deadline for tilmelding er 1. oktober og broderiet skal være indleveret til museet senest 15. oktober.

Så bare fat nål og tråd og sæt i værk … edderbroderemig!

Relaterede artikler

Back to top button
x