HelbredNyhederTopnyheder

Tredje stik til ældre og sårbare

Brostrøm vil ikke afvise partiers opfordring om, at ældre og sårbare brugere skal have et tredje stik

Flere danske partier vil have sundhedsmyndighederne til at se på, om det er en god idé at give ældre og sårbare borgere et tredje vaccine-stik, skriver Ritzau.

Og det vil Søren Brostrøm ikke afvise.

“Noget vi vil vurdere i løbet af efteråret og vinteren, er, om nogen skal revaccineres på et tidspunkt i Danmark, og i givet fald hvem,” udtaler direktøren for Sundhedsstyrelsen til TV 2.

Det er Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, er kommet med opfordringen til at se på, hvordan man kan sikre de ældre og udsatte bedre.

“Vi stiller os positive over for et tredje stik. Vi har hele tiden vidst, at det kunne komme på tale ved det, at nogle grupper ikke bliver dækket lige så meget af de stik, man har fået,, lyder det fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

Det får opbakning fra Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen.

“Hvis sundhedsmyndighederne kommer frem til en konklusion om, at der er grupper i befolkningen, der skal vaccineres en gang mere, bakker vi selvfølgelig op om det.”

Det tredje stik, skal være med til at sørge for at forhindre spredningen af Delta-varianten af Sars-COV-2, der er mere smitsom end den oprindelige udgave af virussen. Opfordringen kommer på hælene af en udmelding fra Israel, der med held har vaccineret 2.000 personer – alle med svækket immunforsvar – med et tredje stik. Der er ingen melding om bivirkninger.

Relaterede artikler

Back to top button
x