Kultur/EventMotorNyhederPolitik

Kendt skuespillerinde til kamp mod transport-tosser

Folkekære Bodil Jørgensen går viralt i protestvideo

“- Altså, man vender lige ryggen til – og så får de den geniale idé, at der sagtens kan fræses en flersporet motorvej ud over Røsnæs, hen over Samsø og direkte ind i Skanderborgs smukke natur. Det er jo et støjhelvede over Kattegat i asfalt og beton!”

Bodil Jørgensen lægger ikke fingrene imellem, når hun folder sig ud i en ny protestvideo mod en Kattegat-forbindelse over bl.a. Samsø og den lille halvø Røsnæs, beliggende mellem Kalundborg Fjord og Sejerøbugten

Foreningen “Nej, til motorvej på Røsnæs” står bag videoen, der er delt mere end 7000 gange på sociale medier, og budskabet går da også rent ind med den velkendte Bodil Jørgensen charme.

Foreningen “Nej, til motorvej på Røsnæs” glæder sig over, at deres opråb når bredt ud. De har, siden videoen kom ud torsdag i sidste uge, oplevet en medlemsfremgang på ca 20 procent, fortæller Louise Paaschburg Vollerrup fra foreningen til TV2Øst.

Bodil Jørgensen har selv sommerhus på Røsnæs, og hverken hun eller øens faste beboere kan se ideen i at placere en motorvej tværs gennem naturskønne landskaber, blot for at spare 33 minutter i transportid mellem landets to største byer.

Med en afsluttende salut “de skal stoppe det vanvid – jeg håber, den fes ind!” runder Bodil Jørgensen videoen af.

Det er et budskab, der ikke er til at misforstå, men om “den fiser ind” hos sammenslutning af politikere og interesser i det private erhvervsliv, organisationer, vidensinstitutioner mv., der alle arbejder for en beslutning om anlæg af en fast Kattegatforbindelse til højhastighedstog og biler over Kattegat mellem Jylland og Sjælland, det må tiden vise.

Relaterede artikler

Back to top button
x