HelbredNyheder

Skoleelever kan se frem til endnu et skoleår med test-bøvl

Når klokken snart ringer ind til et nyt skoleår, opfordres elever og ansatte fortsat til at lade sig teste for corona

Mange havde nok håbet at slippe for coronatest i det nye skoleår, men både elever og lærere opfordres fortsat til at lade sig teste. I første omgang indtil 30. september 2021.

På Undervisningsministeriets hjemmeside, under spørgsmål/svar om corona, understeges det, at opfordringen om coronatest stadig gælder på landets skoler efter sommerferien.

“Der opfordres i forbindelse med fysisk fremmøde til at have gennemført en coronatest inden for de seneste 72 timer ved antigentest og 96 timer ved PCR-test, dog højest to gange jævnt fordelt over de seneste syv dage” skriver ministeriet.

Det er kommunernes opgave at stille test til rådighed på skolen, eller i umiddelbar nærhed af skolen.   Kommunerne må tilbyde test i form af selvpodning under supervision til eleverne i 8.-10. klasse.

Opfordring til test gælder ikke for følgende elever, ansatte og besøgende:

  • under 12 år
  • undtaget for test på baggrund af udlevering af erklæring fra kommunernes borgerservicecentre
  • tidligere har fået bekræftet smittet med COVID-19 ved en PCR-test for COVID-19, der er mindst 14 dage og højst 12 måneder gammelt
  • har påbegyndt et vaccinationsforløb mod COVID-19, hvor et vaccinationsforløb mod COVID-19 anses for påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 efter den første dosis
  • har gennemført vaccinationsforløb mod COVID-19. Kræver et vaccinationsforløb mod COVID-19 to eller flere doser, anses det for gennemført umiddelbart efter den afsluttende dosis. Kræver et vaccinationsforløb mod COVID-19 alene én dosis, anses det for gennemført 14 dage efter denne ene dosis.

Relaterede artikler

Back to top button
x