Kultur/EventNyheder

Lørdag åbner hele Nordskovvej officielt

Stort motionsløb med 3000 deltagere markerer indvielsen af Silkeborgs nyeste vej.

Lørdag er Silkeborg Kommune og de to løbeklubber, SAK77 og SMT, værter for Nordskovløbet, der markerer indvielsen af den nye 2,4 km lange Nordskovvej, der nu bliver åbnet det sidste stykke fra Nordskovpassagen til Frederiksberggade.

De to arrangørklubber håber på ca. 3000 deltagere, der både kan deltage i walk, motionsløb og på mountainbike.

Ruterne får start og mål på Nordskovvej mellem åbroerne og det nye kryds mellem Nordskovvej, Frederiksberggade og Drewsensvej.

Arrangørklubber glæder sig
”Vi har været afskåret fra større arrangementer siden marts 2020, og det er rigtig lang tid, når vi blandt andet lever og ånder for at skabe aktiviteter i vores natur. Samtidig kan vi se, at rigtig mange har fået øjnene op for naturen under coronaen, og vi håber, at mange af de nye motionister vil gå, løbe eller cykle med i Nordskovløbet,” siger Mette Kolze, formand for SMT (Silkeborg Motion-Tri Klub).

Også Claus Birn Jensen, formand for SAK77 (Silkeborg Atletikklub 1977), glæder sig til arrangementet.

”Vi vil gerne gøre noget for at skabe aktiviteter for de børn og unge, som har haft begrænsede muligheder for at udfolde sig fysisk i de mange måneder, de har været afskåret fra fysisk skolegang. Derfor sætter vi alle sejl til for at få så mange børn og unge med ud at løbe ved Nordskovløbet,” siger Claus Birn Jensen.

Nordskovvej har været længe undervejs, men får stor betydning for trafikbelastningen på Århusbakken og på havneområdet, siger formand for plan- og vejudvalget Hans Okholm (SF):

”Vi har ventet længe på Nordskovvej, som skal gøre det nemmere at komme ind og ud af Silkeborg midtby og samtidig aflaster havneområdet for trafik. Med vejen følger også et stisystem til cyklister og gående, som binder byen sammen med Nordskoven. Nordskovvej får således både en effekt for trafikken og for vores rekreative områder,” siger udvalgsformanden.


Gratis morgenmad, musik og Danmarks hurtigste 1000-meter løb

Festlighederne starter med musik ved Den Kreative Skole og gratis morgenmad til de 200 første på toppen af Nordskovpassagen kl. 9.00. Herfra skydes Danmarks hurtigste 1000-meter-løb i gang. Når det kaldes Danmarks hurtigste er det fordi det går ned ad bakke hele vejen, så arrangørerne forventer lynhurtige tider, der nok desværre ikke kan anerkendes som officielle rekorder, vil nogen skulle sætte næsen op efter det.

Program for dagen

09.00: Gratis morgenmad (til de 200 første) og musik på toppen af Nordskovpassagen
10.00: Danmarks hurtigste 1000 meter (Start Nordskovpassagen)
10.15: Taler og officiel indvielse af Nordskovvej v/borgmester Steen Vindum og udvalgsformand Hans Okholm
10.30: Start på 5 km walk og 9 km walk
10.45: Start på MTB 18,5 km
11.15: Start på motionsløb 5 og 8 km
15.00: Nordskovvej åbnes for trafik

Sted
Den officielle indvielse finder sted i start- og målområdet øst for krydset ved Nordskovvej.

Morgenmaden foregår på toppen af Nordskovpassagen. Herfra skydes Danmarks hurtigste 1.000 meter i gang.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE