MotorMotorsportNyhederSport

Lørdag køres der klubrally igen – 41 deltagerhold dyster i Kjellerup, Viborg og Silkeborg

Fejden 2020 - det jysk-fynske mesterskab for hold - køres under særlige corona-regler i år

Alt er ikke helt som det plejer, når Kjellerup og Omegns Motorklub (KOM) i denne weekend arrangerer årets Fejde – det jysk/fynske holdmesterskab for klubrally. Men trods alt kommer de godt 40 deltagerhold i årets løb ud at køre, efter lang tids stilstand i rally- og motorsporten i Danmark.

Og det er også en god mulighed for publikum til at komme og heppe flere steder i Kjellerup, Viborg og Silkeborg, hvor der skal køres hastighedsprøver.

Corona-regler betyder et anderledes løb
“Det plejer jo at være en hyggelig og festlig weekend, hvor vi samles fra mange klubber og hygger os fra fredag til søndag. Men på grund af corona har vi droppet alle samlinger i år og fokuserer kun på at køre løbet lørdag,” fortæller Jakob Pedersen, der er en del af løbsledelsen for KOM.

Også løbets form bliver en smule anderledes, idet der ikke er fælles samling og kontrol af førere og biler før start, ligesom der ikke vil blive afholdt medaljeceremoni og præmieoverrækkelse efter løbet. Men til gengæld kan kørerne endelig få luftet pedalfoden igen, hvilket naturligvis er det vigtigste efter en lang løbstørke.

“Vi starter med første bil til kontrol ved Kjellerup Dækcenter på Fabriksvej i Kjellerup kl. 9.00, og sender den afsted med start kl. 9.30. Derefter starter deltagerne med tre minutters mellemrum,” siger Jakob Pedersen.

Grunddisciplinen alle rallykørere skal igennem

Klubrally er grunddisciplinen i rally – stedet hvor man starter, når man vil prøve kræfter med rallysporten. Kørerne kan stille op i deres egne gadebiler, og løbene foregår typisk i form af hastighedsprøver på lukkede industriarealer og afspærrede veje, hvor kørerne på hurtigst mulige tid skal gennemkøre en bane der er afmærket med kegler. En prøve er typisk 2-4 km lang og tager omkring 3 minutter at gennemkøre. Derefter kører man videre til næste prøve.

“Der er fem hastighedsprøver på årets rute – to i Kjellerup, to i Viborg og en i Silkeborg. Når kørerne har været gennem ruten og alle fem prøver, holder de et kvarters pause ved Circle K i Kjellerup, inden de kører ruten en gang til,” forklarer Jakob Pedersen.

Fejden er for hold på tre-fem biler fra hver klub
Fejden 2020 adskiller sig for de normale klubrallyløb ved at være en holdkonkurrence. Hver klub stiller hold på tre-fem biler, og det er holdets samlede tid, der afgør hvem der vinder Fejden og dermed det Jysk-Fynske Mesterskab for hold. Der køres med biler i otte forskellige klasser, defineret af motorstørrelse (over/under 1600), biltype (gadebil/standardbil/rallybil), dæktype (klassede/frie) og erfaring (man kan køre som begynder i max to år).

“Løbet tæller ikke i det individuelle mesterskab, der køres over en hel sæson. En del af årets løb er blevet aflyst, men vi nåede som klub at arrangere et løb i foråret inden alt lukkede ned, og det er også KOM der skal arrangere årets finaleløb i JFM, der foregår sidst på året i Silkeborg,” siger Jakob Pedersen som repræsentant for en meget aktiv motorklub med 50-60 medlemmer.


Her kan du se Fejden 2020 lørdag 1. august:

Kontrol og start:
Kjellerup Dækcenter fra kl. 9.00 – første bil kører fra start kl. 9.30

Hastighedsprøver:
DESIGNA Køkken, Kjellerup,
KVM, Kjellerup
Viborg Renovation, Viborg
GØMA, Viborg
Pankas, Silkeborg

Pause (ca. fra kl. 11):
Circle K, Kjellerup

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE