ForsideNyhederTopnyheder

Luni Smil fra Viborg skriver frimærkehistorie

Fem hverdagshelte er de første nulevende, ikke-royale danskere på et frimærke.

Torsdag præsenterede PostNord i samarbejde med Falck deres frimærkeserie med hverdagshelte, og dermed blev omsorgsklovnen Luni Smil fra Midtjylland en af de fem første nulevende, ikke-royale danskere, der er portrætteret på et frimærke.

Kvinden bag klovnenæsen er 44-årige Lene Mortensen, der bor i Viborg. PostNords beskriver på sin hjemmeside, hvordan Luni Smil under corona-epidemien har formået at holde smiletallet (ikke smittetallet) højt ved sin forstående, kærlige og omsorgsfulde måde at være på overfor både unge og gamle:
“Hun er dukket op på Teams til skolernes undervisning (efter aftale med læreren selvfølgelig) og er fantastisk god til at få børnene til at føle sig både trygge, mødt og hørt. Hun kommer helt tæt på mennesker – selv på corona-sikker afstand, og har betydet meget for mange i årenes løb.”

Efter en reception torsdag i Bilka, har Luni Smil lagt en video på sin facebook-side, hvor hun takker for at blive udvalgt:

De fem personer fra hver deres region i Danmark er blevet kåret som Hverdagens Helte ud af i første omgang næsten 1.000 nomineringer på hverdagshelte fra danskere i hele landet. Feltet blev snævret ind til fem stærke kandidater fra hver region, som over 12.000 danskerne stemte på.

“Vores fem udvalgte hverdagshelte fortæller hver for sig og sammen en historie om vigtigheden og værdien af at hjælpe andre. Den historie bliver nu en lille del af danmarkshistorien og delt igen og igen, når de fem som frimærkemotiver bliver sendt med breve rundt i hele Danmark,” siger Malene Paulli Buchvald, der er Marketing Director i Falck.

Frimærkerne bliver udgivet i 4 millioner eksemplarer og vil kunne købes i udvalgte posthuse og i PostNords netbutik på postnord.dk fra 16. september 2021.

“Med projektet er der sat fokus på de helte, der gør en forskel for os andre i hverdagen, og som alle fortjener at blive hyldet. Nu er fem af dem foreviget på frimærker, der kan sendes rundt i hele landet og minde os alle om, hvor stor en kraft der ligger i uselvisk at stille op for hinanden,” siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord.

Luni Smil blev udvalgt for region Midtjylland. De fire andre hverdagshelte er Mikkel Madsen fra Syddanmark, Villy Rønn fra Nordjylland, Nancy Maati fra Sjælland og Leif Framke fra Hovedstaden. Du kan læse mere om de fem hverdagshelte på PostNords hjemmeside.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE