Kultur/EventNyheder

Med lys og lygte

Efterårsferie for børn på Holstebro Museum

Tag en magisk lampe og gå på opdagelse i udstillingen ’Drager og andre mytiske væsner’. Rundt i udstillingen er der gemt skjulte hieroglyffer, som du bedst får øje på, når du lyser på dem med den magiske lampe. Hieroglyfferne giver dig svaret på den gåde, som sfinksen har stillet ved indgangen til udstillingen.

Sfinksen blev i oldtiden sendt til Theben for at straffe befolkningen, som havde mishaget guderne. Sfinksen sad foran portene ved byen, og her åd hun alle, som ikke kunne løse denne gåde: ‘Hvilket dyr har først fire ben, så to ben og så tre ben?’ Ingen kunne løse gåden, før Ødipus indså, at svaret var et menneske: Mennesket kravler som spæd, går på to ben som voksen og bruger stok som gammel. Herefter var folkene i Theben frie igen.

I udstillingen ’Drager og andre mytiske væsner’ har sfinksen igen stillet en gåde, som alle de børn, der besøger museet i efterårsferien, har mulighed for at løse. Og bare rolig – sfinksen spiser jer ikke, hvis I ikke kan løse gåden. Til gengæld er der en lille belønning til alle, der finder det rette svar.

Aktiviteten er gratis, når der er købt billet til museet. Husk at alle unge under 26 år har gratis adgang. Vi glæder os til at se jer alle på jagt i udstillingen med lys og lygte.

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE