NyhederPolitikTopnyheder

Ministerrokade: Ny minister og nyt ministerium

Mogens Jensens afgang fra posten som fødevareminister har efterladt et hul i ministerrækken, der skal fyldes, og det har statsminister Mette Frederiksen gjort i dag med en ministerrokade, der er den første af sin slags efter der hun dannede sin socialdemokratiske regering.

Mogens Jensen er tidligere minister for Fødevarer, fiskeri, ligestilling og minister for nordisk samarbejde, så der er nogle pladser, der skal fyldes.

Det gøres på følgende måde:

Rasmus Prehn går fra at være minister for udviklingssamarbejde til det nyoprettede Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Miljø og -Fødevareministeriet skider navn til Miljøministeriet, og det fortsætter med at være under ledelse af Lea Vermelin.

Gruppeformand hos Socialdemokraterne Flemming Møller Mortensen udnævnes til minister for nordisk samarbejde, og minister for udviklingssamarbejde.

Ligestillingsministerposten bliver lagt ind under Beskæftigelsesministeriet, hvor det fremover bliver Peter Hummelgaard, der får titlen som minister for ligestilling.

De nye ministre præsenteres i skrivende stund for Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg, inden statsministeren præsenterer dem for offentligheden på Amalienborg Slotsplads.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close