Kultur/EventNyheder

Musikhuset viste de nye tiltag frem

Der er sket ting i Musikhuset de sidste måneder, og i dag kunne de så vise deres nye pauseområde frem, samt give en lille forsmag på den nye forbedrede lyd i Lille Sal.

Der har længe været efterlyst mere plads i forbindelse med pauseområdet ved Rytmisk og Symfonisk sal, og det er nu blevet en realitet. Torsdag formiddag blev de nye lokaler vist frem, og der blev forklaret lidt om, hvad der er sket.

”Det er nu lykkedes os at få skabt et lækkert område, og vi er stolte og begejstrede for, at vi kan tilbyde vores gæster det nyt rum, til at holde deres pauser,” forklarede Musikhusets adm. direktør, Jan Christensen.

Det nye pauseområde ligger lige, hvor de to bygninger – den originale fra 1982 og tilbygningen i 2007. Her er der nu en café, samt et nyt sæt trapper, der sammen med en ny lift, øger tilgængeligheden.

Og ifølge Jan Christensen, er det en milepæl i Musikhusets historie.

Med Cronhammars besyv
Der er taget hensyn til Musikhusets originale byggematerialer, hvor mange af de originale mursten er blevet renset og genbrugt. I designet af det nye pauseområde, har også den originale designer af foyeren, Ingvar Cronhammar, været med på råd.

Det er dog ikke den eneste nye ting ved Musikhuset, for i Lille Sal er der blevet monteret et nyt system, der er udviklet til at styre lyden, så salen i højere grad kan bruges til forskellige typer af musik.

”Musikhuset har under normale forhold kapacitetsudfordringer, derfor skal vi være bedre til at udnytte vores sale. Og Lille Sal har været god til nogle ting, men knap så god til andre ting,” fortæller Jan Christensen.

Det giver en mærkbar ændring af lyden.

”Kvaliteten bliver endnu bedre, og at vi også kan bruge salen til flere typer arrangementer, og vi på den måde kan få flere musikere til at spille i Musikhuset, og på den måde give flere gæster nogle gode oplevelser.”

Bedre styr på lyden
Jonas Knive er produktionschef i Musikhuset, og ham der har mest styr på det nye lydsystem. Han forklarer, at det handler om at kontrollere efterklangstiden.

”Ham der har opfundet det her system, har lavet noget forskning, der viser, at der er en sammenhæng mellem salens volume og musikkens efterklangstid og genre. Det her nye system gør, at vi kan kontrollere det med helt op til 50%.”

Det giver bedre muligheder for at lave opsætninger af akustisk natur.

”Når det gælder akustisk, så er denne her sal væsentlig mere skræddersyet nu. Og samtidig kan vi variere det, så den både kan bruges til klassisk, halvakustisk, pop, rock, funk eller hvad det nu skal være.”

Selve opsætningen af det nye system har taget mellem seks og otte uger, men der har været arbejdet på det siden starten af året. Der ligger også planer for Musikhusets andre sale, men hvad et helt præcist handler om, kan Jonas ikke sige på nuværende tidspunkt.

Det er takket være Salling Fondene, at det nye arbejde er blevet gjort muligt.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE