ErhvervNyhederTopnyheder

Nægter at betale corona-bøde: Der står ikke, at man ikke må bytte julegaver i døren

Medindehaver af modebutik i Silkeborg nægter at have brudt bekendtgørelsen

Henrik Thomsen, der er medindehaver af modebutikken Laura Thomsen Luxury i Silkeborg, nægter at betale det bødeforlæg på 10.000 kroner han netop har modtaget fra politiet.

“Det overrasker mig, at politiet kan vurdere det til at være ulovligt, når bekendtgørelsen, som jeg agerer ud fra, ikke kan læses sådan, at man ikke må bytte varer i døren. Der står ikke noget om ombytning ud fra den paragraf, som jeg er sigtet for at overtræde. Der står, at man ikke må holde åbent og give adgang i butikken for kunderne – men det har vi heller ikke haft. De har stået udenfor og ”collectet” deres vare,” forklarer butiksejeren til TV2 Østjylland.

Bøden kommer efter at butikken lørdag 2. januar tilbød sine kunder, at de kunne komme og bytte julegaver. Alle kunder havde ifølge Henrik Thomsen på forhånd været i kontakt med butikken, som derfor havde en byttevare klar i døren.

Henrik Thomsen har efterfølgende haft en dialog med politiet, og mener at der er tale om en prøvesag, fordi han er den første i landet der agerede på lige netop den måde, selvom eksempelvis større varehuse og butikker har haft “click and collect”-ordninger under hele nedlukningen, hvor kunder kunne afhente bestilte varer i døren til forretningerne.

Derfor er han nu klar til at tage sagen i retten og lade domstolene afgøre, om han har handlet ulovligt, siger han til TV2 Østjylland.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close