112NyhederTopnyheder

Nattelivsforbud indføres i Aarhus og Randers

Nye nattelivszoner betyder, at hvis du ikke opfører dig pænt, når du er i byen, kan du risikere at blive forment adgang, få bøde eller ende i fængsel.

Østjyllands Politi slår nu ned på en række forskellige former for forbrydelser i nattelivet, og det sker med nye nattelivszoner, der bliver indført fra og med den 27. oktober i år. Zonerne gælder flere gader i Aarhus og Randers, der er de typiske mål for at gå i byen.

De nye nattelivszoner kommer i hælene på en lovændring, der trådte i kraft den 1. juli. Den gør det muligt for lov at oprette et forbud mod at færdes i nattelivszonerne, overfor dem, der overtræder loven. Forbudet vil gælde fra midnat til kl. 05 om morgenen, og gælder for hele landet.

Det betyder, at selvom man er dømt for et forhold i Hovedstaden, er man altså også forment adgang til områderne i Aarhus og Randers.

Nattelivszonen i Randers:

Nattelivszonen i Aarhus:

”Nattelivszonerne kan være med til at gøre det tryggere at færdes i byen, fordi vi får dømte voldsmænd væk fra de områder, hvor rigtig mange folk færdes i de sene aften- og nattetimer. Zonerne vil ikke påvirke helt almindelige lovlydige borgere, men er udelukkende et værktøj til at holde dømte kriminelle væk fra nogle af de steder i Østjylland, hvor flest mennesker går i byen, ” fortæller politidirektør i Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman.

Overtrædelse af forbuddet, resulterer i en bøde på 10.000 kr. første gang. Bliver man ved, udløser det en fængselsstraf på 30 dage.

”Får vi nys om, at en person bryder sit forbud, så er det en opgave, vi vil prioritere, og vores betjente, der patruljerer i nattelivet vil holde øje med personer, de ved er idømt et forbud. Vi kommer også til løbende at have særlige indsatser, hvor vi har særligt fokus på dømte, der ikke må færdes i nattelivet,” fastslår politidirektøren.

Nattelivszonerne er i første omgang indført frem til og med den 26. oktober.

Det er primært ved overtrædelse af domme for personfarlig kriminalitet, hærværk og overtrædelse af våbenloven, der kan udmønte i et nattelivsforbud.

På sigt vil det blive muligt for politiet at indføre nattelivszoner i forbindelse med kortvarige events som festivaler og lignende.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE