HelbredNyheder

Nedlukninger truer: Dystre meldinger fra dagens Coronapressemøde

Der var ikke meget lys forude, ved dagens coronapressemøde i Eigtveds Pakhus. Smittetallet stiger, både herhjemme og i udlandet, og i takt med at vi går vinteren i møde, bliver flere og flere syge. Både med corona, og med alle de andre normale sygdomme som forkølelse og lungebetændelser.

Det har Sundhedsstyrelsen arbejdet med at forberede sundhedssystemet på, så der kan modtages flere patienter over de næste måneder.

”Vi går ind i efterårs- og vintersæsonen, og der ser vi normalt mere smitte,” forklarede direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm. ”Vi har derfor arbejdet på at få strømlinet arbejdsgangen. Det gælder om, at vi får taget hånd om de meget syge.”

Syge kan selv
Det betyder blandt andet, at folk fremover selv kan bestille tid til test, hvis de viser symptomer på COVID-19. Der er stadig mulighed for at henvende sig til lægen, hvis man er usikker.

”Hvis man ikke føler, at man har behov for at snakke med lægen, så gør man jo bare ligesom man plejer i efterårssæsonen. Men har man det behov, så skal man naturligvis tage fat i sin egen læge eller lægevagten,” fortalte direktøren.

Så hvis du viser symptomer i mild grad, kan du altså selv bestille en tid på Coronaprover.dk og lade dig teste, udenom din egen læge.

Det kom dog med en opfordring om, at man overholdt de sædvanlige retningslinjer om at bære mundbind i bussen.

Færre testede, flere smittede
Efterårsferien var heller ikke nogen solstrålehistorie, for med 3.189 bekræftede nye tilfælde er den såkaldte positivprocent steget med 19%, hvilket er problematisk, fordi antallet af testede i ugen er markant mindre.

”Der bleve gennemført 234.000 tests i uge 42. Det tal plejer at være markant højere. Vi plejer at ligge oppe mod 350.000,” forklarede Kaare Mølbak.

Europa er hårdt ramt
Erik Brøgger Rasmussen fra Udenrigsministeriet kom med den helt store sorte pensel, og meldte klart og brutalt ud, at de totale nedlukninger venter forude.

”Hvor vi tidligere har hørt snak om, hvordan man kan slække bedst muligt på restriktionerne, handler det nu om at undgå den totale nedlukning,” lød beskeden.

Og tallene er slemme rundt omkring.

Lang vej til åbning
”I Tjekkiet lige nu er smittetallet omkring 20 gange højere end det niveau, der skal til før at vi igen kan åbne landet for rejser,” fortalte han. ”De er nået kapacitetsgrænserne, og de beder nu tjekkiske læger og sygeplejersker, der arbejder i udlandet om at komme hjem og hjælpe til.”

En lang række andre lande har ligeledes markant højere tal end, hvad der kan tillades. Belgien har et smittetal, der er 15 gange så højt, mens Holland og Frankrigs tal er ti gange så høje. Fire andre lande har et tal, der er fem gange højere end åbningstallet, nemlig Storbritannien, Island, Irland og Spanien.

Verden kan lukkes hurtigt ned
”De muligheder, der er for at rejse ud af Danmark, er enormt begrænsede. Kun meget få lande er gule, og det kan ændre sig meget hurtigt. Vi er meget tæt på, at hele verden er orange, hvilket vi har set tidligere, hvor vi anbefalede alle danskere om at blive hjemme.”

Han understregede dog, at der dog stadig er fly i luften, og nødvendige rejser i arbejdes medfør stadig tillades.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close