112Forside SekundærNyheder

Nordjyllands Politi: Øget patruljering i Aalborg

Som følge af røveriet i går, d. 18. februar 2021, på Annebergvej, hvor to unge formodede gerningsmænd blev anholdt har Nordjyllands Politi i dag iværksat yderligere tryghedsskabende patruljering flere steder i og omkring Aalborg.

Men man vil, oplyser fg. politiinspektør Anders Uhrskov, i særlig grad kunne se uniformerede politipatruljer på gaden især omkring Annebergvej, hvor episoden udspillede sig, ligesom patruljerne også være til stede i blandt andet Vejgaard, hvor de to anholdelser skete i går aftes.

”Alle borgere er velkommen til at henvende sig til vores kolleger på gaden, hvis de har oplevet noget, eller de har brug for at tale om episoden,” lyder den klare opfordring fra Anders Uhrskov, ”vi kommer til at være særligt synlige i området det meste af dagen.”

 

Kræves varetægtsfængslet

De to anholdte unge mænd i sagen bliver fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg kl. 12.00, hvor de sigtes for overtrædelse af straffelovens § 288, stk. 1 vedrørende røveri begået 18. februar 2021 kl. ca. 2020 ud for Annebergvej 173 mod to forurettede personer, der begge er mænd på 21 år og fra Aalborg-området.

”Vi vil kræve de formodede gerningsmænd varetægtsfængslet i fire uger,” understreger fg. politiinspektør Anders Uhrskov.

 

Efterforskningen fortsætter

Nordjyllands Politis efterforskning i sagen fortsætter, og efterforskerne leder i skrivende stund efter en tredje gerningsperson, som man sætter i forbindelse med røveriet. Identiteten på den pågældende kendes dog ikke endnu.

”Vi har stadig en større efterforskning foran os, hvor vi skal have klarlagt hændelsesforløbet før, under og efter episoden og foretaget yderligere afhøringer,” understreger Anders Uhrskov, der derfor ikke af hensynet til efterforskningen kan udtale sig detaljeret om politiets videre undersøgelser i sagen.

”Men det er vores opfattelse, at der er tale om et narkotikasalg, som udvikler sig til røveri – der er med andre ord tale om et opgør i et kriminelt miljø, så derfor har den almindelige borger ikke noget være bekymret for forhold til at færdes i området,” fastslår Anders Uhrskov, der i næste åndedrag pointerer, at det våben, som politiet fandt i tilknytning til anholdelsen, var en ufarlig gaspistol.

”Vi melder ud til offentligheden, når vi får mere relevant information i sagen.”

Alle, der i øvrigt måtte have oplysninger i sagen eller have brug for at tale med politiet om episoden, er – ud over tale med tryghedspatruljerne – også velkommen til at rette henvendelse til Nordjyllands Politi på telefon 114.

 

Røveri førte til massiv politi-tilstedeværelse i Aalborg

 

Nordjyllands Politi fik tidligere i går aftes, d. 18. februar 2021 ca. kl. 20.30, en anmeldelse om, at der skulle være udbrudt uro mellem flere personer på Annebergvej i det centrale Aalborg, ligesom der også indgik melding om muligt afgivet skud. Adskillige patruljer blev omgående afsendt til stedet.

 

Det oplyser lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Kenneth Rodam, der indledningsvist slår fast, at ingen personer er kommet til skade i forbindelse med episoden.

Politiets patruljer, der hurtigt ankom til gerningsstedet på Annebergvej 173, fik af vidner oplysninger om, at en forurettet person var blevet tvunget ind i et køretøj, ligesom der var set våben i den forbindelse. Denne forurettede person – en 21-årig ung mand – kom dog kort efter tilbage til stedet, hvorpå politiet indtransporterede pågældende til afhøring på politigården i Aalborg.

 

Ufarlig signalpistol

Nordjyllands Politis øjeblikkelige efterforskningsskridt på stedet, ledte politiet på sporet af køretøjet, der hurtigt blev standset af patruljer inde i Vejgaard.

”Her blev to personer anholdt, og vi fandt kniv og jernrør, ligesom vi fandt en ufarlig signalpistol lidt derfra,” siger politikommissær Kenneth Rodam, der understreger, at det knald borgere kan have hørt stammer fra denne, og der er således ikke tale om skarpe skud.

 

Opgør i kriminelt miljø

Politikommissæren understreger, at man efterforsker sagen som en overtrædelse af straffelovens § 288, røveri, og man betragter episoden som en narkohandel, der er gået galt.

”Der er formentlig tale om et narkotikasalg, der udvikler sig til røveri,” siger Kenneth Rodam, der godt kan forstå, hvis det for borgerne kan give anledning til bekymring – navnlig hvis man bor i området i nærheden af episoden.

”Man der er efter vores opfattelse tale om et opgør i et kriminelt miljø, så den almindelige borger behøver ikke at være bekymret for at færdes i området.”

 

Tryghedspatruljering – ring 114 med oplysninger

Politiets patruljer vil fortsat være særligt synlige i og omkring Aalborg i den kommende tid. Både for at skabe tryghed, men også som en del af det videre efterforskningsarbejdet.

”Vores efterforskning i sagen fortsætter, og derfor vil borgerne i Aalborg i det næste stykke tid kunne se flere uniformerende patruljer end normalt,” siger Kenneth Rodam.

Han opfordrer til, at man ringer til politiet på 114, hvis man har gjort sig observationer eller har relevante oplysninger til politiet. Man kan ringe hele døgnet.

 

Grundlovsforhør

De to anholdte personer – en 18-årig og 19-årig mand – skal fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aalborg senere i dag, 19. februar 2021, hvor politiet vil kræve dem varetægtsfængslet. Nordjyllands Politi eftersøger i skrivende stund ligeledes en tredje person, der er mistænkt i sagen, og som politiet endnu ikke kender identiteten på.

Nordjyllands Politi kan af hensynet til efterforskningen dog ikke udtale sig yderligere i sagen lige nu, men politiet forventer at kunne melde nyt ud om sagen i løbet af i morgen, d. 19. februar 2021, efter kl. 09.00. Og pressen kontaktperson vil efter kl 09.00 være fg. politiinspektør Anders Uhrskov.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close