NyhederTopnyheder

Nu 53 omikron-smittede: Julefrokost i Viborg er en superspreder

53 ud af godt 150 deltagere ved en julefrokost i Hersom Forsamlingshus er nu bekræftet smittet med omikron-varianten - mere end 500 isoleret og flere på vej

Opdatering/korrektion: I artiklen skriver vi, at det var en julefrokost for gymnasie-elever. Det er ikke korrekt, fortæller kilder. Julefrokosten var arrangeret at Hersom Borgerforening og Hersom Bjerregrav Idrætsforening, og alle kunne købe billet. Det er korrekt at der deltog gymnasieelever, men også personer over 40 år – “en god blanding af alle aldersgrupper”, blandt andet også lokale firmaer. Vi har derfor ændret teksten ovenover

En julefrokost for gymnasieelever forrige fredag i Hersom Forsamlingshus har nu vist sig at være en superspreder-begivenhed. Ud af godt 150 deltagere er 53 mandag morgen bekræftet smittet med omikron-varianten af coronavirus. Det skriver Viborg Folkeblad.

Derudover er der konstateret seks yderligere tilfælde af omikron i Viborg.

På grund af de særlige smitteopsporingsregler for den nye variant betyder det at mere end 500 personer allerede nu er sendt i isolation og mange flere ventes at følge, eftersom både nære kontakter og deres nære kontakter skal isoleres.

De mange isoleringer kan betyde at meget må lukkes ned i Viborg. Allerede nu er flere skoler, institutioner og dagplejere lukket ned, og flere gymnasieklasser på tre af byens gymnasier ersendt hjem.

Det er det hidtil største kendte udbrud af smitte med omikronvarianten herhjemme. Ved en koncert med DJ’en Martin Jensen i Aalborg med 1600 deltagere samme fredag er der hidtil ‘kun’ konstateret ti tilfælde af omikron-smitte.

Har du oplysninger om nedlukninger og andre konsekvenser af omikron, må du meget gerne skrive til os på redaktion@minbynews.dk eller i kommentarfeltet på facebook.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE