NyhederPolitik

Nu er der over 3.000 tilmeldte til søndagens fakkeloptog omkring Tange Sø

Arrangørerne bag søndagens fakkeloptog har bestilt ekstra fakler, så de nu har 3.500 stk. Faklerne bliver tændt på en 14 km lang strækning rundt om hele søen

Fakkeloptoget “Vi brænder for Tange Sø” på søndag kommer til at samle over 3.000 deltagere, lyder det nu fra arrangementets koordinator, Mette Hagen.

“Vi har rundet 3.000 tilmeldinger for et par dage siden og mener vi er på 3.000 nu. Det strømmer stadig ind med tilmeldinger, så vi har bestilt ekstra fakler. Vi har 3.500 fakler, og det er det. Det bliver et flot syn og en stor oplevelse,” siger Mette Hagen.

Fakkeloptoget er arrangeret af Foreningen til bevarelse af Tange Sø sammen med lokale virksomheder, og foreningens formand er begejstret for den store opbakning:

“Jeg synes det er fantastisk, det er et udtryk for det vi gerne vil vise, nemlig den folkelighed, der er bag ønsket om at bevare Tange Sø. Nu har vi brugt en masse tid på en masse semiteknokratisk snak om løsninger, regulativer og vandmængder. På søndag trækker vi alt det væk og viser hvor mange folk, der er klar til at møde op på en søndag for at vise, hvor meget området betyder for dem. Det er en vigtig visualisering af, at dette er en folkesag,” siger Jarl Gorridsen, der er formand for Foreningen til Bevarelse af Tange Sø.

Diskussionen om Tange Sø har stået på i mange år. Søen er kunstig skabt for lidt over hundrede år siden i forbindelse med elproduktion på Tangeværket, og på den ene side står Danmarks Naturfredningsforening og danske sportsfiskere, der vil have søen tømt og Gudenåen ført tilbage til sin naturlige løb, og på den anden side Foreningen til Bevarelse af Tange Sø, der især repræsenterer lokale interesser i at bevare den herlighedsværdi, søen har tilført området.

Under et besøg ved Tange Sø i august lovede miljøminister Lea Wermelin at fremlægge regeringens bud på, hvad der skal ske med søen, inden for et halvt år. Derfor har Foreningen til Bevarelse af Tange Sø besluttet sig for at sende et sidste signal til regeringen og folketinget med fakkeloptoget på søndag.

Det er ikke muligt bare at møde op, hvis man vil deltage på søndag, da der er en del logistik forbundet med at få placeret over 3.000 mennesker med fakler og god corona-sikker afstand hele vejen rundt om søen – en strækning på godt 14 km. Derfor skal man tilmelde sig via foreningens hjemmeside, hvis man vil deltage.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close