Nyheder

Nu får de næste grupper tilbudt 3. stik

Udrulningen af fase II i revaccineringsplanen er sat i gang - de første breve er udsendt

“Du kan nu blive revaccineret mod COVID-19”

Sådan indledes brevet fra Statens Serum Institut, der nu og i den kommende til vil blive udsendt til de næste grupper, der ellers er ‘færdigvaccineret’ med to vacciner mod COVID-19.

Brevet fortsætter:
“Vi skriver til dig, fordi Sundhedsstyrelsen vurderer, at du skal tilbydes revaccination mod COVID-19. Du modtager tilbuddet om et 3. stik nu, da det er over 6 måneder og 2 uger siden, at du afsluttede dit vaccinationsforløb mod COVID-19. Ved at blive vaccineret med et 3. stik får du en bedre og formodentlig også en længerevarende beskyttelse mod COVID-19.”

Efter at alle over 85 år nu er blevet tilbudt revaccination, udruller sundhedsmyndighederne altså fra denne uge Fase II i revaccineringsplanen, hvor alle over 65 år, personer med særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb samt personale i sundheds- og ældresektoren bliver tilbudt tredje stik.

“Timingen i revaccination er afgørende. Vi vil gerne begynde revaccination, før folk bliver alvorligt syge med COVID-19 og samtidig sikre, at revaccination sker på et velunderbygget, vidensbaseret grundlag,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

For de ældre over 65 år og personer i særlig øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 vil revaccination beskytte dem mod smitte og sygdom i en kommende vintersæson, hvor det forventes, at smitten generelt vil stige.

Personale i sundheds- og ældresektoren får tilbud om et ekstra stik for at forebygge, at de bringer smitte videre til sårbare grupper.

“En revaccination beskytter både dem selv mod at blive syge med COVID-19, og den forebygger samtidig, at de smitter de patienter eller ældre borgere på plejehjem, som er i risiko for at blive alvorligt syge,” skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Man skal afvente invitationen i sin e-boks, før man kan booke tid til revaccinering.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE