112Nyheder

Nu fordobles straffen for vanvidsbilisterne

I december fremlagde regeringen en række initativer mod vanvidskørsel, og i dag, den 23. februar, blev den vedtaget af et enigt Folketing. Det betyder, at straffene for en lang række forseelser i forbindelse med vanvidsbilisme nu bliver skærpet kraftigt. Det oplyser justitsministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg er umådelig glad for, at vi i dag på tværs af politiske skel står sammen i Folketinget i kampen mod vanvidskørsel. Vi har med lovforslaget vedtaget en række strafskærpelser, der vil sende straffene for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse, forsætlig fareforvoldelse og flugtbilisme markant i vejret. Det er min forhåbning, at strafskærpelserne også vil være med til at skabe en adfærdsændring på vejene, så flere bilister tænker sig om, inden de bringer andre menneskers liv i fare med vanvittig og hensynsløs kørsel,” lyder det fra Justitsminister, Nick Hækkerup.

Det betyder at følgende strafferammer bliver hævet:

§241 stk. 2: Uagsomt manddrag hæves med 150 procent og vil fremover kunne straffes med op til 3 år og 9 måneders fængsel.

Derudover fordobles strafferammen for §249 stk 2 om Uagtsom betydelig legemsbeskadigelse med 100 procent. Mens straffene for forsætlig fareforvoldelse og flugtbilisme hæves med 50 procent.

Desuden bliver det nu muligt, at straffe chikanekørsel og at lægge forhindringer for politiet med 20 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Samtidig bliver samtlige færdselslovsovertrædelser, der omfattes af regeringens defintion af vanvidskørsel, nu også inddraget i definitionen af særligt skærpende omstændigheder.

Det forventes at en yderligere del af den nye lov, nemlig forslag L127 vil blive vedtaget i slutningen af marts måned. Forslaget giver politiet mulighed for at beslaglægge biler på stedet, og konfiskere dem, når der køres vanvidskørsel.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close