ErhvervNyheder

Nu kommer de første penge til minkavlerne

Ifølge fødevareminister, Rasmus Prehn, bliver de første honorerer i disse timer udbetalt til danske minkavlere, der har slået deres dyr ned. Det udtalte fødevareministeren i Folketingssalen onsdag.

Ifølge TV2, er der dog ikke tale om kompensation for minkfarmernes indtjening, men i stedet løn for det aflivningsarbejde, der har fundet sted.

Det har længe været debatteret, hvordan minkavlerne skulle kompenseres efter de i oktober fik at vide, at de danske minkbestande skulle slås ned efter en ny mutation af coronavirussen, COVID-19, blev opdaget i minkfarmene.

Den nye variant af virussen, ville ikke reagere på vaccinerne, var vurderingen, der ledte til beslutningen om at, at minkbestandene skulle slås ned.

I den kontekst blev også avlsdyrene slået ned, hvilket reelt set har aflivet erhvervet i Danmark.

Der er stadig ingen dato på, hvornår der bliver udbetalt kompensation for den tabte indtjening. Den aftale skal nemlig godkendes i EU, inden der kan komme noget til udbetaling.

“Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne vil have udbetalt kompensation hurtigst muligt,” udtalte fødevareministeren dog ifølge TV2.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close