112Nyheder

Nu kommer der nærstation til Ikast Brande-Kommune

Den nye nærstation rykker ind på Ikast rådhus, og én dag om ugen, bliver der personlig betjening i Brande.

Politiet får brug for flere lokaler i Ikast rådhus, for det bliver her, den nye lokalstation i Ikast-Brande kommune kommer til at ligge.

Dermed er beslutningen om den nye nærpolitistation i Ikast-Brande Kommune nu truffet, og den løsning mener borgmester i Ikast-Brande kommune Ib Lauritsen og politidirektør Helle Kyndesen , er den der er til størst gavn for borgerne i området.

”Det glæder mig, at vi nu kan offentliggøre, hvor nærpolitistationen i Ikast-Brande Kommune skal ligge. Vi har et rigtig godt samarbejde med Ikast-Brande Kommune – også om placeringen af den nye nærpolitistation”, siger politidirektør Helle Kyndesen.

Den nye nærstation giver mulighed for at forlænge åbningstiden for borgerhenvendelser, og der vil også være flere betjente tilknyttet stationen. Det forventes, at de nye lokaler bliver taget i brug i løbet af sommeren.

I Brande kan borgerne se frem til igen at få en nærstation. Den kommer til at ligge i det nye kulturhus Artium, der står færdigt i sensommeren 2021. Og det gør borgmester i Ikast-Brande

”I Ikast-Brande Kommune er vi meget glade for, at polititilstedeværelsen i området bliver styrket med mere borgerbetjening og mere synligt politi. Jeg hæfter mig især ved, at det er lykkedes os at lave en aftale, hvor også borgerne i Brande bliver tilgodeset med fast åbningstid hver uge dér”, fortæller borgmesteren.

Øget åbningstid for fysiske henvendelser er ikke de eneste fordele ved den nye nærstation, da der også vil ske en styrkelse af det øvrige politiarbejde i området. Fx. vil to af de seks betjente, der får arbejdsplads på nærstationen blive tilknyttet Midt- og Vestjyllands Politikreds’ forebyggelsesafdeling.

Den nye lokalstation vækker også glæde hos politidirektøren.

”Med den nye nærpolitistation får vi styrket vores lokale tilstedeværelse, bedre muligheder for dialog med borgerne og bedre muligheder for at bruge det vigtige lokalkendskab i vores efterforskninger.”

Den nye lokalstation er en del af den flerårsaftale, der blev forhandlet på plads i december sidste åt. Her er et af de vigtigste punkter et mere borgernært politi, og det skal bl.a. ske gennem flere nærpolitistationer. Hvoraf to af stationerne kommer til at ligge i Midt- og Vestjyllands politikreds. Den anden i Ikast-Brande kommune.

Midt- og Vestjyllands Politikreds har døgnbemandede lokalstationer, der dækker hele politikredsen med patruljering:

• Holstebro
• Thisted
• Viborg
• Skive
• Silkeborg
• Herning
• Ringkøbing

Derudover kommer der altså to nye nærstationer, der har udvidet åbningstid, oveni de de fem nærpolitistationer, en satellitstation i brande og en landbetjent i Nørre Snede.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close