GalleriNyhederPolitik

Nu kommer valgplakaterne op i Silkeborg Kommune

Der er kamp om de gode pladser mellem partierne, men også en god og festlig stemning på denne dag, hvor valgkampen for alvor går i gang.

I dag præcis kl. 12 gik startskuddet til kampen om de mest prominente pladser i Silkeborg Kommune. Ansigterne fra kandidaterne til Kommunal- og Regionsvalgene kommer til at pryde gader og stræder frem til valget den 16. november, og dagene derefter.

“Det er både en festdag, men også en kamp mellem de forskellige partier for at få de bedste pladser,” siger Viggo Thinggaard, der er formand for Socialdemokratiets fællesledelse i Silkeborg.

“Man snakker selvfølgelig sammen, men det er også en konkurrence om at få de bedste pladser. Det er også strategisk, hvornår man hænger op. Hvis man hænger op et eller andet sted klokken tolv, og der kommer fem andre partier bagefter, så bliver vores plakat jo skubbet opad og opad og opad. Der hænger jo mere end en valgplakat pr. mast,” forklarer han om nogle af de overvejelser man gør sig i partierne.

“Vi kan altså godt hjælpe hinanden”
Det er nu ikke den rene gadekamp om pladserne, forklarer Venstres kommuneforeningsformand, Poul Berggreen, der selv stiller op til både byråd og regionsråd.

“Der er god ro og orden, og man får altid lige udvekslet lidt forskellige ting. De gange, jeg har været med har der været en god stemning om det. I ’17 var jeg et sted løbet tør for strips, så var der en fra et andet parti som havde nogen i overskud, som jeg lige fik. Vi kan altså godt hjælpe hinanden, og sådan skal det også være,” siger han.

De vigtigste steder først
Hos begge de to store borgmesterpartier er øjne og strips især rettet mod de store indfaldsveje, gaderne i centrum og Torvet i Silkeborg.

“De vigtigste steder er dem, man satser på om lørdagen selvfølgelig, og så bliver der fyldt op de følgende dage lidt længere ude. Så centrum det er der kampen er på selve dagen,” siger Poul Berggreen fra Venstre.

Hos den direkte modpart Socialdemokratiet er Viggo Thinggaard enig i prioriteringen.

“Der hvor trafikken er. Men det er vigtigt at det ikke bare er i Silkeborg. Vi er også i Kjellerup, Them, Gjern og Hjøllund. Men det er klart, at der hvor der er trafiktrængsel for eksempel om morgenen, det er der det er interessant,” siger den socialdemokratiske formand.

“Og så har man jo også et hjemsted. Jeg bor på Sølystvej, så jeg skal nok sørge for at få nogen op på Sølystvej som noget af det første,” siger venstremanden og understreger dermed vigtigheden af at den lokale forankring for kandidaterne.

Hjælp fra venner, familie og ungdomspolitikere
Hos Venstre er det op til de 21 kandidater at alliere sig med venner og familie. En del af dem får også hjælp af Venstres Ungdom.

“Det er op til hver især, hvor mange plakater de vil have op. Jeg skal have en rimelig portion op og så kører man rundt i hold og sætter op. Jeg har indskærpet, at i år skal de sættes op kl. 12 og ikke før. Det gider jeg ikke høre for, for nu er det mig det rammer ned på i år som ny kommuneforeningsformand, hvis nogen sætter op før tiden,” siger Poul Berggreen.

Socialdemokratiet har omkring tyve opsætningshold, som de forskellige kandidater mødes med til formiddagsbrunch, kaffe og lignende.

“Vi har ikke noget samlet sted vi mødes. I sidste uge fik kandidaterne det antal plakater de skal hænge op, både af sig selv og af vores borgmesterkandidat, og så tager man udgangspunkt hjemmefra,” forklarer Viggo Thinggaard.

“Nu er valget rigtig skudt i gang”
Ligesom Viggo Thinggaard ser Poul Berggreen dagen som en festdag.

“Det er sådan en markering af at nu er valget skudt rigtig i gang. Nu begynder vælgermøderne også at intensiveres, så jo det er en stressende tid,” siger han.

Men når opsætningen slutter ud på eftermiddagen, skal der takkes behørigt for hjælpen.

“Jeg har inviteret på lidt grillmad bagefter herhjemme, og der kommer nok også nogen af VU’erne og får en øl og nogle grillpølser,” siger Poul Berggreen.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE