Forside SekundærGalleriNyhederPolitik

Nu kommer valgplakaterne op i Viborg Kommune

Det er lidt af en festdag for politikerne og de frivillige i partierne, når godt 20.000 plakater skal sættes op i kommunen.

I dag præcis kl. 12 gik startskuddet til de mest prominente pladser i Viborg Kommune. Ansigterne fra kandidaterne til Kommunal- og Regionsvalgene kommer til at pryde gader og stræder frem til valget den 16. november, og dagene derefter.

Og ifølge Venstres formand i Viborg Kommune, Kurt Mosgaard, bliver det en travl lørdag forpartiernes kandidater. Han stiller også selv op og skal rundt til lygtepælene i Østfjends.

”Jeg har selv 250, og der er nogen der har lidt flere og nogen lidt færre. Det typiske er nok et par hundrede pr. kandidat, og hvis du så ganger med at omkring 100 kandidater stiller op i Viborg, så er det jo 20.000 plakater i alt,” forklarer han.

Ikke alle er glade for plakaterne
Kurt Mosgaard er helt på det rene med, at plakaterne ikke er lige populære blandt alle kommunens borgere.

“Det pynter da heller ikke på landskabet, slet ikke en gammel gut som mig. Men det er ikke noget, vi gør for sjov, men fordi vi bare må erkende, at det er vigtigt for at være synlig til et valg.Der kommer nok også nogle tilråb fra folk der kommer forbi – nogen er gode og nogen er mindre gode, og det skal man bare tage med et stort grin. Der skal simpelthen være plads til sjov også.”

Reglerne skal lige genopfriskes først
Plakaterne skal op over hele byen og kommunen, og Venstres otte vælgerforeninger står hver især for deres egne kandidater, og de får desuden hjælp af Venstres Ungdom.

“Der er vel omkring 100 m/k’ere i gang fordelt udover Viborg Kommune, nogen i Viborg by og andre ude omkring i de andre byer,” siger Kurt Mosgaard. Han mødtes med sit hold hjemme i carporten kl. 11, hvor der var kaffe, rundstykker og sikkerhedsveste til alle.

“Så får vi en snak omkring regler, for det er selvfølgelig noget vi har gennemgået i bestyrelserne, men det er også vigtigt at de frivillige lige bliver mindet om hvilke regler der gør sig gældende,” siger han og begynder at forklare reglerne, der godt kan være lidt snørklede og nogen gange åben for fortolkning.

Det er en festdag
Dagen hvor plakaterne hænges op er lidt af en festdag for politikerne og medlemmerne. Det er en markering af, at nu går valgkampen for alvor i gang.

“Det er hyggeligt og med håb om godt vejr. Man mødes lynhurtigt med de andre partier ude ved de samme pæle og driller hinanden lidt med et glimt i øjet, men hjælper også hinanden hvis det skal være, for eksempel hvis en mangler nogle strips. Når først man kommer i gang, så er det sjovt og hyggeligt, men selvfølgelig skal der også knokles,” siger Kurt Mosgaard, der understreger vigtigheden af også at tænke på sikkerheden.

“Man skal ikke have folk til at kravle op i strømførende ledninger, og man skal passe på at trafikken bliver afviklet fornuftigt. Men det er først og fremmest en god anledning til at være samlet som hold, og det opleves som en positiv dag,” siger kommuneformanden.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE