LivsstilNyheder

Ny dato for strandrydderdagen

Alle arrangementer omkring Nordisk Strandrydder Dag i Holstebro Kommune er rykket til efteråret. Du kan i stedet lave din egen lille forårsudflugt til kysten og samle havaffald.

På grund af corona-situationen bliver der ingen arrangementer og større affaldsindsamlinger i Holstebro Kommune den 8. maj, der er officiel Nordisk Strandrydder Dag.

Men du er velkommen til at tage familien med til kysten på lørdag for at give en hånd til naturen og det rene strandmiljø. Der er i forvejen stillet ”strandkasser” op til at opsamle affaldet. Læs mere om strandkasserne

I Holstebro Kommune har der de sidste fem år været tradition for at samle kræfterne og markere strandrydderdagen på Vestkysten – og sætte fokus på, at havaffald er et af vor tids værste miljøproblemer.

Derfor er kampagnedagen for Nordisk Strandrydder Dag rykket til den 18. september 2021. Her håber Hold Danmark Rent, Holstebro Kommune og Thorsminde Borgerforening at kunne afvikle et større indsamlingsevent, hvor lokale borgere, turister og virksomheder inviteres til at fjerne havaffald langs kystlinjen.

Kampagnens overordnede formål er at forebygge marint affald i de nære farvande igennem holdningsbearbejdning og en vidensbaseret koordineret indsats.

Havaffald eller marint affald er en fællesbetegnelse for det affald, som befinder sig i havet eller skyller ind på kysterne. I sæsoner med meget vestenvind skyller op mod 1000 tons ind langs de danske kyster årligt. Marint affald er mange typer af materialer. Men mere end 80 % af det marine affald i Danmark er plastik.

 - logo

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close