Kultur/EventNyhederUddannelse

Ny jysk filmskole for unge

Ny filmskole i Silkeborg henvender sig til unge fra hele landet, der mangler et sted at gøre filmdrømme til virkelighed

 

Det autodidakte filmtalent Jonas Risvig har med serierne Centrum og Grænser, samt kortfilmen Ingen siger farvel, men alle forsvinder, slået sit navnfast i den danske filmbranche. Nu vil den unge instruktør skabe en filmskole, der skal hjælpe andre unge med at gøre deres filmdrømme til virkelighed.

Den nye filmskole er for alle unge og kommer til at ligge i Jonas Risvigs barndomsby, Silkeborg.

”Skolen er alt dét, jeg selv manglede, da jeg løb rundt i provinsen og ikke kunne komme til Filmværkstederne i de store byer,” siger Jonas Risvig til Filmmagasinet Ekko. 

Via sociale medier gør Risvig meget for at involvere de unge i sine produktioner. Ligeledes har den engagerede instruktør flere gange været dommer ved efterskolernes årlige ambitiøse filmfestival, Dolly-Award, hvor filmtalenter fra landets efterskoler viser, hvad de kan.

Nu tager den 27-årige instruktør skridtet fuldt ud og åbner en filmskole. Skolen har fået navnet Fravær, fordi Risvig lærte sig det fag, han har succes med i dag, mens han fik fravær i skolen. Instruktøren håber, at filmskolen kan blive et nyt fyrtårn i Jyllands spirende filmmiljø. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Jonas Risvigs filmskole henvender sig til alle unge mellem 15 og 25 år, der er interesseret i skuespil, manuskriptskrivning eller at producere. Det er gratis at gå på skolen, og der er ingen krav om erfaring. Undervisningen vil have fokus på praksisfagloghed og bestå af månedlige weekendskoler, hvor Risvig og hans faste hold vil vise, hvordan man laver film.

Filmskolen Fravær er startet med støtte fra Statens Kunstfond og Silkeborg Kommune. 

Fredag den 24. september er der åbent hus for alle interesserede på skolens hovedsæde i Amaliegade 1B i Silkeborg.

Man kan tilmelde sig på Jonas Risvigs Instagram-profil.

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE