KulturNyheder

Ny Restaurant åbner i Den Gamle By

Gæstgivergården i Den Gamle By er nu åben for sultne besøgende. Museet har arbejdet i halvandet år for at bygge den nye restaurant. Slutresultatet er et spritnyt centralkøkken og en fordobling af siddepladser.

”I de senere år er antallet af gæster i Den Gamle By næsten fordoblet uden at restaurantkapaciteten er fulgt med. Det har været en konstant ærgrelse, at vi ikke i tilstrækkelig grad har kunnet give vores gæster den historiske madoplevelse, som jo gerne skulle være en del af et besøg i Den Gamle By,” fortæller museets direktør, Thomas Bloch Ravn.

Gammeldags personlighed
Der er lagt mange kræfter i, at give lokalerne i Gæstgivergården, deres personlige islæt samtidig med, at der er fokus på at opretholde museets gammeldags stil.

Lokalerne er nyindrettede som “De Gamle Stuer” i skønvirkestil, der rammer tidsbilledet omkring år 1900. Det inkluderer stik af forskellige danske byer og “Madam Blå” på bordene. I “Pejsestuen” rykker man 50 år længere frem i tiden, og her er der masser af klassisk moderne design, som Wegener-stole og borde.

Selskabslokalet “Hestestalden” er indrettet i Den Gamle Bys tidligere tømrerværksted, der er flyttet til mere moderne faciliteter i museumskvarteret Sydhavnen.

Samlet set er der tale om 500 siddepladser, og projektet har kostet næsten 40 mio. kr, der kommer primært gennem arv, som Den Gamle By har modtaget gennem tiden.

Maden passer ind
Det er ikke kun lokalerne, der afspejler de gamle traditioner. Maden er også tænkt ind i Den Gamle Bys koncept. Restauratør, Lis la Cour Fisker, har været chef for museets restauranter siden 2017, og hun ved, at kaffepausen er en vigtig del af besøget i museet.

”Når man i dag går på museum, er det at være sammen om en bid frokost eller en kop kaffe lige så vigtigt som selve museumsoplevelsen. Derfor lægger vi også vægt på at servere mad og drikke med historie. Vi serverer ikke molekylær gastronomi, men derimod dansk mad, som er tro mod den historiske fortælling og stemning, som man mærker, når man går rundt på museet. Men maden skal ikke kun smage af gamle dage. Den skal også smage af Den Gamle By, for vi giver den naturligvis et twist,” forklarer hun.

Kokkene arbejder tæt sammen med museets gartnere, og de mange urter, der vokser i museets haver, indgår i madlavningen.

Og det hele er naturligvis til offentlig skue, hvor du kan opleve, hvordan der saltes, røges og syltes råvarer, ligesom brød og kager kommer fra Den Gamle Bys egen bageri.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close