ErhvervNyheder

Ny vicedirektør skal fremme den grønne omstilling i Aalborg Kommune

Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune ansætter Jakob Bisgaard som ny vicedirektør. Han kommer fra en stilling som direktør for Teknik og Kultur i Struer Kommune.

Aalborg Kommunes nye vicedirektør for Miljø- og Energiforvaltningen hedder Jakob Bisgaard, han er 60 år og kommer fra en stilling som direktør for Teknik og Kultur i Struer Kommune. Tidligere har han bl.a. været direktør for Vækst og Udviklingsforvaltningen i Jammerbugt Kommune. Han er uddannet biolog fra Aarhus Universitet, han har diplom i ledelse fra HIH, Herning, og han har arbejdet bredt inden for teknik og miljøområdet.

“Jeg er rigtig glad for, at et enigt ansættelsesudvalg har valgt, at Jakob Bisgaard skal være ny vicedirektør i Miljø- og Energiforvaltningen. Med Jakob som vicedirektør får vi både en stærk faglig profil og en meget visionær og erfaren leder. Han matcher på bedste vis vores høje krav og vil bl.a. kunne udfylde den centrale rolle, som han får i at fremme den grønne omstilling på tværs af forvaltningerne i Aalborg Kommune,” siger Søren Gais Kjeldsen, direktør for Miljø- og Energiforvaltningen.

Grøn omstilling bliver omdrejningspunkt
Jakob Bisgaard tiltræder stillingen som vicedirektør den 1. oktober, og han er derfor med fra start, når Aalborg Kommune får ny forvaltningsstruktur ved årsskiftet. For at øge fokus på den grønne omstilling skifter Miljø- og Energiforvaltningen navn til Klima og Miljø, og en række områder fra andre forvaltninger bliver samlet her.

Det betyder bl.a., at arbejdet med at energioptimere de kommunale bygninger og omstillingen af kommunens transport samt andre klimaindsatser bliver samlet under Klima og Miljø. Derudover får forvaltningen også ansvaret for den tværgående politikformulering, der skal fremme den grønne omstilling i alle kommunens forvaltninger.

“Jeg glæder mig utroligt meget til at arbejde med klimaforandringer og grøn omstilling i en kommune af Aalborgs størrelse. Det bliver rigtig spændende og udfordrende at fremme den grønne omstilling på tværs af kommunens forvaltninger, og i den forbindelse glæder jeg mig til at være med til at sikre, at alle medarbejdere kan sætte ord på og finde mening i at være med til at udbrede den grønne omstilling,” siger Jakob Bisgaard.

Jakob Bisgaard afløser Jane Stampe som vicedirektør for Miljø- og Energiforvaltningen. Jane Stampe har efter mere end 39 år som ansat i Aalborg Kommune valgt at gå på pension.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE