LivsstilMad og drikkeNyheder

Oksekød bliver et luksusprodukt

Europas største kødproducent spår, at oksekød i fremtiden bliver forbeholdt særlige lejligheder

Forbrugerne fravælger i stigende grad kød til fordel for plantebaserede alternativer, derfor står Danmarks og Europas største kødproducent, Danish Crown, ved en skillevej.

Virksomheden står i de kommende år foran “voldsomme forandringer”, siger topchef for Danish Crown, Jais Valeur, til Berlingske Tidende.

De nødvendige forandringer skyldes både et stort antal forbrugere, der i stigende grad vælger kødet fra, når der handles ind til familien, samt det politiske pres i klimaets navn, som kun blev blev forstærket, da et bredt flertal i Folketinget i sidste uge indgik en aftale om grøn omstilling af landbruget.

Den nye aftale indbefatter bl.a. et bindende mål om, at sektoren skal reducere sin CO2-udledning med mindst 55 procent inden 2030.

“Det er blevet tydeligt for mig, at den måde, man forbruger og tænker kød på, kommer til at ændre sig markant i de kommende år. Klima bliver en “license to produce” i Danmark. Hvis vi ikke kan løse den opgave, så vil samfundet og politikerne sige, at så behøver vi kun at producere det, der skal spises i Danmark. Så skal vi ikke være så store,” siger Jais Valeur. I hans optik er det særligt oksekødet, som fremover vil blive en mere sjælden spise på de danske middagsborde.

“Oksekød kommer ikke til at blive super klimavenligt. Det bliver lidt ligesom champagne, nemlig et luksusprodukt. Vi vil stadig have en produktion, men der vil være tale om produktion af okse- og kalvekød, der kommer fra malkekvæg, kalve og kødkvæg, som går og græsser på engen og skaber biodiversitet. Kødkvæg vil blive et luksusprodukt, som vi spiser, når vi skal forkæle os selv,” spår Jais Valeur.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE