112Nyheder

Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade

I forbindelse med de nye restriktioner udstukket af regeringen i går, fredag d. 18 september og frem til 4. oktober, indfører Nordjyllands Politi et midlertidig opholdsforbud i Jomfru Ane Gade og Jomfru Anes Gård.

Opholdsforbuddet træder i kraft i aften fra kl. 22 til kl. 02 søndag, og vil blive genindført igen torsdag d. 24. og fredag d. 25. september fra kl. 22 og fire timer frem.

Det betuder, at almindeligt ophold i områgerne er forbudt, med undtagelse af, hvad politiet kalder “almindelig færden igennem området”. Overtrædelse kan straffes med en bøde på op til 2.500 kr.

”I Nordjylland har vi på det seneste set i flere kommuner, hvordan smitten kan sprede sig hurtigt. Det sker også i hele landet i øjeblikket, og helt på linje med resten af dansk politi skærper vi derfor nu politikredsens indsats på flere måder og bakker således fuldt op om de stramninger, der indføres med det formål at bevare kontrollen over smitten,” lyder det fra Niels Kronborg, der er vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

”Vi kan ikke komme uden om, at alkohol er en kritisk faktor, når det gælder folks dømmekraft. Nu byder omstændighederne, at vi sætter særligt ind på at begrænse smitterisikoen i tide, og derfor indfører vi dette opholdsforbud, vel vidende at det vil påvirke især de unges sociale liv.”

Oveni vil Nordjyllands Politi også sætte ekstra ind overfor de såkaldte piratfester, som flere politikredse rundt om i landet har oplevet finder sted, når nattelivet lukker.

Der vil også være mere opmærksomhed på restaurationsmiljøet i byen, som politiet dog har et godt forhold til.

”Det er vi glade for, og vi håber selvfølgelig, at vi kan fortsætte den gode dialog. Når vi nu skærper vores fokus på restauranterne og andre erhvervsdrivende, som er omfattet af de nye regler om lukketid, brug af mundbind og så videre, så gør vi det ikke for at genere nogen – vi gør det for at sikre, at reglerne overholdes, så vi alle bidrager til at begrænse smitten,” forklarer Niels Kronbrog.

Opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade og Jomfru Anes Gård er gældende i disse perioder:

•  Lørdag d. 19. september fra 22.00 til 02.00 søndag d. 20. september
•  Torsdag d. 24. september fra 22.00 til 02.00 fredag d. 25. september
•  Fredag d. 25. september fra 22.00 til 02.00 lørdag d. 26. september

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close