Kultur/Event

Oplev historiens vingesus i Nordjylland

Børn og voksne har muligheden for, at gå helt tilbage i den danske historie - og lege sig gennem fortiden

Nordjyllands historiske museum arrangerer over hele Nordjylland en lang række ting for børn og voksne, som ønsker at bruge dette års “stay-home”-ferie til at fordybe sig legende i den danske fortid. Der er intet skønnere end at mærke historiens vingesus – opdage, at der var nogle før dig – og at du dermed også har ansvaret for den tid, vi lever i – som nogle jo kommer efter. En dag er det os, man ser tilbage på… er vi værd at se på om 100 år?

Vikingerne, jernalderfolket og mange andre tider er! Her er en række af aktiviteterne i Nordjylland. Og grundet hjælpepakkerne er der halv pris frem til 9. august.

For børn – på Fyrkat

Er du på Harald Blåtands kristne hold, eller kæmper du for stormanden Palnetoke, der gør oprør mod Kong Haralds nye tro? 5. og 6. august er der rollespil for børn på Vikingecenter Fyrkat med aktiviteter som bueskydning, vikingekamp med sværd, skjold og spyd samt diverse værksteder med forskelligt vikingehåndværk.
Køb billet her


Underjordisk museum

Midt i Aalborgs travle gågade, Algade, kan man tage en elevator tre meter under jorden til Gråbrødrekloster Museet. Her findes de imponerende ruiner af klostret, der blev nedlagt i 1530. Elevatortårnet ligger lige ved stormagasinet Sallings hovedindgang, og for bare 40 kr. (her kan nu betales med kort) kan man fylde 750 kg. gæster (dog maks. 10 personer) i elevatoren.
Kig med under jorden her


Byvandring i Hobro

”Denne lille Landsby, der med Urette kaldes en Købstad og nyder Købstadprivilegier, har kun 488 Indbyggere, som synes at være fuldstændig ruinerede ved uafbrudt at skulle skaffe Kvarter for Soldater og stille Vogne til Regeringen.” Sådan beskrev den skotske krigsfange James McDonald Hobro i 1808.
Hør mere om byens historie på byvandring 3. august.


Udsalg på Mariager Museum

Mariager Museum ligger i en gammel købmandsgård midt i byens brostensbelagte gader. Museet har også en fin butik, der de seneste år blandt andet har solgt julepynt hele sommeren. Nu skal hylderne ryddes, og vi inviterer til udsalg og giver 25-50 % rabat på alle julevarer. Inventaret i museumsbutikken stammer fra åbningen af Poul Lindhards købmandsbutik i 1934 – og det er ikke til salg.
Læs mere om Mariager Museum her


Arkæologer viser rundt

Når arkæologer graver, dukker nye historier om vores fælles fortid op af mulden. Således også i Vaarst, hvor en helt unik gravplads fra jernalderen i disse dage bliver afdækket. Fire dage i august er der rundvisning på udgravningen, og fra 6. august åbner også en lille udstilling ved pladsen.
Læs mere og køb billet her


Byvandring i Hadsund

Lige nu kan du opleve en fin lille udstilling om saft-fabrikken Hornbech på Hadsund Egnssamling. Historien om fabrikken indgår også i den byvandring, vi nu udbyder i byen. Vi starter dengang, Hadsund kun var et færgested, så hører vi om selve byens opståen i 1800-tallet, den kendte fabrik Hornbech, broens betydning for området og meget mere.
Billetter kan købes her


Lav lerkar som vikingerne

Flere dage i juli og august kan du på Fyrkat vikingegård møde pottemager Else Rasmussen, der viser, hvordan vikingerne fremstillede deres lerkar. Du kan også selv prøve kræfter med teknikkerne eller trille lerperler. Begge dele kan man tage med hjem og brænde over bål.
Læs mere her

 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close