Forside FremhævetMad og drikkeNyheder

Opskrift: Gammeldags fastelavnsboller – Vis os dine favorit fastelavnsbolle

Brug weekend til at bage lækker hjemmelavede fastelavnsboller, vis os gerne dine ynglings boller og del gerne tips og trick med alle os.

Boller op, boller ned… Ja hjemme hos os er februar ensbetydende med fastelavnsboller. Særligt de gammeldags fastelavnsboller, er et hit. Ja også med børn i køkkenet, så en oplagt aktivitet til nu vil skal være lidt mere hjemme sammen.

Jeg foretrækker fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce, gerne med lidt chokoladestykker i eller nougat.

Da jeg var lille, gjorde man meget ud af fastelavn. Vi var altid klædt ud, gerne med masker i noget sprødt plastmateriale, så man skulle være lidt forsigtig. Vi rundt til naboerne sammen med alle nabobørnene for at synge ”Fastelavn er mit navn”, og så var det meningen, at naboen skulle gætte, hvem der var hvem.

Jeg kan husk at vi så frem til fastelavn og det var som altid i gamle dagen rigtig vinter. Derfor var det ud over at skulle ud og at rasle fastelavn, men vennerne det at komme hjem og få varm kakao og fastelavnsboller, der var særligt.

Fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce – eller hvad du ellers har lyst til!

Fyld og pynt kan varieres efter smag og behag – fyld fx dine fastelavnsboller med Nutella, Lakrids, syltetøj, kirsebær, stykker af marcipanbrød eller hvad du kan finde på.

Kun fantasien sætter grænser for fyld i fastelavnsboller.

 

Du skal bruge:

 

Dejen

350 g Hvedemel (ca. 6 dl.)
4 spsk Sukker
1/2 tsk Grov salt
125 g Blødt smør
1 dl Mælk
25 g Gær
1 Æg

Vaniljecreme

1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Hvedemel eller majsstivelse
2 dl Mælk
1 tsk Vaniljesukker

Marcipanremonce

50 g Blødt smør
50 g Sukker
50 g Ren, rå marcipan

 

Sådan gør du

 

Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes.

Vaniljecreme

  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljesukker i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. – eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.

Marcipanremonce

  • Rør smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet remonce.

Dej

  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm) på et meldrysset bord. Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (á ca. 10 x 10 cm).
  • Fordel ca. 1 spsk vaniljecreme og ca. 1 tsk marcipanremonce på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små “pakker” og klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud.
  • Form “pakkerne” til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  • Pensl bollerne med æg og bag dem. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Kom glasur på fastelavnsbollerne, pynt dem og server.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° grader alm. ovn (over- og undervarme). Bag én plade af gangen i midten af ovnen i ca. 8-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.

Vis os gerne dine fastelavnsboller og del gerne fif og trick med os alle.

På forhånd tak og velbekomme.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close