Mad og drikkeNyheder

Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver smager bare bedre

Æbleskiver smager bare bedre, når de er bagt i æbleskivepanden. Her en nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk.

I 1700 tallet var æbleskiver en tynd skive æble, vendt i dej og stegt i smør i en pande, men i dag er det sjældent med æbler i æbleskiver.

De klassiske æbleskiver kan gøres grovere ved at udskifte lidt af melet i æbleskivedejen med fuldkornshvedemel.

Sådan gør du 

  • Bland hvedemel, citronskal, sukker, kardemomme, natron og salt sammen i en skål.
  • Del æggene og pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Tilsæt æggeblommer og kærnemælk til melblandingen og pisk til dejen er jævn.
  • Rør det smeltede smør i dejen.
  • Vend tilsidst hviderne forsigtigt i dejen og hæld den i en kande.
  • Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne.
  • Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme. Vend dem en halv omgang, fx med en kødnål, så æbleskiverne står på højkant. Fyld mere dej i hvert hul og bag dem færdige – vend dem evt. nogle gange undervejs.
  • Tag æbleskiverne af pande og hold dem varme. Drys dem med flormelis ved servering.

 

Æbleskivedej

250 g  Hvedemel (ca. 4¼ dl)
1 Citron (usprøjtet) – skal heraf
1 spsk Sukker
1½ tsk Stødt kardemomme
1 tsk Natron
½ tsk Groft salt
3 Æg
4 dl Kærnemælk
50 g Smeltet smør

Smør – til stegning

 

Pynt

Flormelis

Tilbehør

Syltetøj

 

Nyt fyld til æbleskiver

Æbleskiver kan naturligvis serveres med flormelis, sukker og syltetøj, men du kan også overraske med frosne blåbær, marcipan eller ost og tørret skinke. Æbleskiver med kærnemælk og natron smager også fint med en tynd skive af et æble eller en lille skefuld finthakkede æbler i den halvt færdige æbleskive med kærnemælk og natron, når du har vendt den i æbleskivepanden en gang. Et stykke kogt æble kan også bruges i stedet for en skive frisk æble. Rabarberkompot er et andet forslag der klæder æbleskiver med kærnemælk og natron godt. I Sønderjylland og på Ærø er det fortsat almindeligt at fylde sveskemos i æbleskiver med kærnemælk og natron. Men man kan også prøve at forlade det søde univers og gøre æbleskiver med kærnemælk og natron pikante med en skefuld gedeost blandet med krydderurter efter eget valg, ost og tomat, røget laks eller røget skinke. Eller slutte et godt måltid af med æbleskiver med hakket banan, der har trukket i rom. Kun fantasien sætter grænser for hvordan dine æbleskiver med kærnemælk og natron skal laves, når familien skal samles om bordet og nyde denne spise.

 

Der bliver ca. 20 æbleskiver

Tilberedningstid : 45 minutter

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close