ErhvervForside SekundærNyheder

Overskud på DSB modelbane i Aalborg går til Foreningen Grønlandske Børn

Overrækkelse af overskuddet fra DSB modelbanen i Aalborg er aflyst. Overskuddet fra DSB's modelbane på 26.000 går dog fortsat til Foreningen Grønlandske Børn

DSB og Aalborg Kommune har her til morgen besluttet at aflyse den påtænkte uddeling af overskuddet fra modelbanen. Uddeling skulle være fundet sted i banegårdens forhal onsdag den 1. december 2021 kl. 14.00. Baggrunden for aflysningen er den stigende smitte med Covid-19. Det er vigtigt at alle kan følge sig trygge, når de færdes i banegårdshallen.

Overskuddet på 26.000 kr. overrækkes dog fortsat til Foreningen Grønlandske Børn. En forening, der er med til at sikre, at grønlandske børn og unge har en tryg barndom, får mulighed for uddannelse og at grønlandske børn og unge høres og inddrages.

Foreningen Grønlandske Børn har flere indsatser for grønlandske familier og særligt for børnene, hvor de arbejder for at mindske ensomhed, sikre trivsel og fremme en lys fremtid.

I øjeblikket har Foreningen Grønlandske Børn særligt fokus på tilbuddet “Sisi”. Et tilbud, som er til grønlandske børn fra Aalborg og Nordjylland, der bor hos plejefamilier eller på opholdssted, fordi de ikke kan bo hos deres biologiske forældre.

“Det betyder rigtig meget for disse børn at have et sted, hvor de kan mødes med andre i samme situation og blandt andet blive klogere på den grønlandske side af deres identitet. Så derfor vil pengene fra DSB gå til aktiviteter i Sisi,” fortæller Jeppe Bülow Sørensen, der er afdelingsleder for foreningens tilbud i Jylland.

Trods de 28 år på bagen er den lille modeljernbane stadig et poplært indslag i forhallen på Aalborg Banegård. De små tog har kørt 26.000 kroner hjem til et velgørende formål. Det er penge, der kommer fra børn og voksne, som har kastet mønter i banen.

På grund af covid-19 blev der i sidste år ikke uddelt penge fra DSB’s modeljernbane, derfor er beløbet i år gældende for to år.

 

Fakta om DSB’s modelbane:

Selv om den nuværende modelbane i forhallen på Aalborg Banegård har rundet de 28 år, går historien om modelbanen endnu længere tilbage. I 1993 var den daværende bane helt nedslidt, og derfor byggede Modeljernbaneklubben H0-Aalborg det anlæg, der eksisterer i dag med en model af Aalborg Banegård og Aalborgtårnet.

Modeljernbanen ejes af DSB og vedligeholdes i hverdagen af en ansat fra DSB. I dag er der kun modelbaner tilbage i København, Aarhus og Aalborg.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE