112NyhederTopnyheder

Politiet advarer mod MitID-svindel

Der er stadig kun få danskere, der er gået over til MitID, men svindlerne er allerede i fuld gang.

NemID er på vej ud, og MitID skal erstatte løsningen, der har været danskernes værktøj til håndtering af personlige økonomiske og helbredsmæssige oplysninger, samt en lang række andre tjenester i det offentlige.

Og siden 2010 har svindlere arbejdet utrætteligt for at tiltuske sig login-deltaljerne fra danskere over hele landet. Mens MitID er en mere sikker løsning, afholder det ikke svindlerne fra fortsætte arbejdet med at få adgang til borgernes finanser.

Det har fået Midt- og Vestjyllands Politi til at advare borgerne mod de seneste metoder, som svindlerne bruger.

“Vi oplever, at svindlerne kontakter nogle borgere på sms, e-mail eller på telefonopkald og tilbyder ”hjælp” med overgangen fra NemID til MitID. ”Hjælpen” består ofte i, at de franarrer folk deres personlige oplysninger og bagefter ”hjælper” dem af med store beløb på bankkontoen,” skriver de på deres facebook-side.

Opslaget tjener også som en advarsel mod at give personlige oplysninger via links i sms eller email, og slår fast, at al kommunikation om MitID vil finde sted i e-Boks.

Politiets fire råd er:

  • Afvent, at du bliver kontaktet af din bank, når det er blevet din tur til at overgå til MitID. Kontakten foregår kun via netbank eller e-Boks.
  • Ignorer e-mails, opkald eller sms’er om MitID.
  • Tag aldrig et billede af dit NemID-nøglekort og udlevér aldrig koderne til andre.
  • Ring til din bank, hvis du er i tvivl om en henvendelse angående MitID.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE