ErhvervNyheder

Politistationen i Silkeborg har været i brug i 100 år

For præcis 100 år siden blev det nye Ting- og Arresthus i Silkeborg taget i brug. Det blev fejret med sang, pølser og kagemand og -kone. Se billeder fra dagen her.

Ting- og Arresthuset blev taget i brug den 11. oktober 1921, og det betød, at der mandag var 100 års jubilæum på Politistationen i Silkeborg.

I Midt-Jyllands Folketidende kunne man den 10. oktober 1921 blandt andet læse, at der var tale om en stor og monumental bygning.

Det nye Ting- og Arresthus, beskrives som stort, stilfulde og luksuriøse.

Særligt fremhæves en brandfri boks, garderobe med et skab til hver betjent, toiletter med varmt og koldt vand. Cellerne var opvarmet med luft, mens resten af stationen var opvarmet med varmt vand. Det blev endvidere oplyst, at trods de nye og hyggeligere omgivelser blev taksten for nattelogi ikke forhøjet, men ville stadig være to kroner.

Silkeborg Politi rykkede ind på stationen kl. 9.00 den 11. oktober 1921, og her var i alt 21 ansatte. Arbejdstiden var på 48 timer om ugen og månedslønnen var omkring kr. 150,00.

I dagens anledning var der også indbudt til en lille fejring, hvor der blev fortalt lidt om historien i den gamle bygning, der var fællessang og fødselsdagskage. Der blev også serveret en grillet oksepølse med strejf af chili, hvilket gav varmen for flere af de fremmødte.

Til en 100 års dag skal der naturligvis også være taler. Først en kort tale ved stationslederen, og herefter ved politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Helle Kyndesen.

Det bliver derimod det sidste jubilæum for politiet i den gamle bygning, for til marts venter en ny og tidssvarende politistation, til de ca. 60 betjente, som er tilknyttet Midt- og Vestjyllands Politi i Silkeborg.

Hvad der skal ske med den gamle bygning, når politiet forlader den i foråret næste år, er endnu uvist. Men selvom den ikke er tidssvarende til drift af en politistation, så er det stadig en stor og flot bygning, som forhåbentlig får en ny og spændende fremtid.

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE