NyhederPolitik

Pressemøde: Restriktioner forlænges til 7. februar

Mette Frederiksen indkaldte partiformændene til møde om de restriktioner, der blev pålagt danskerne mellem jul og nytår. Allerede i eftermiddags kom det frem, at hensigten var at forlænge restriktionerne frem til 7. februar, og da Sundhedsministeriet kort tid efter indkaldt til pressemøde var det således med de samme forventninger til, hvad Magnus Heunicke havde at sige.

“Det kan virke som om at det er små tal, men det er væksten, vi kigger på,” forklarede ministeren efter at have forklaret, hvordan antallet at tilfælde af den nye britiske variant, B117, er steget med 55% på blot få dage.

“Vi kommer til at se stærkt stigende smittetal senere, hvis situationen fortsætter som den gør nu.”

“Det er et kapløb med tiden, at få slået smitten ned, mens vi vaccinerer.”

Tallet skal væsentligt længere ned, for der kommer en situation i februar måned, hvor den nye variant kommer til at overtage smitten i Danmark, og det vil komme til at gå ud over antallet af indlagte og dødsfald.

Indsatsen mod den nye variant, skal foregå på et europæisk plan, fortalte Heunicke, og det er netop også derfor, at regeringen har valgt at forlænge restriktionerne.

“Socialt samvær må og skal begrænses mest muligt. Derfor anbefales det, at man bliver hjemme og aflyser alle aftaler, der kan aflyses.”

Her taler ministeren ikke om lægeaftaler, men om de sociale hyggearrangementer med familie og venner.

De forlængede restriktioner vil også komme til at gælde en række virksomheder, der arbejder med såkaldte “kosmetiske behandlinger.”

Der var dog også noget positivt fra sundhedsministeriet, for Heunicke kunne fortælle, at der allerede nu kigges ind i, hvordan landet bliver lukket op igen.

“Når smittetallet og antallet af vaccinerede tillader det, skal vi til at åbne landet igen på den bedst mulige måde. Men der er vi slet, slet ikke endnu.”

Oveni bliver der nu indført ekstra smitteopsporing af alle tilfælde af den nye variant i kampen om at bekæmpe den.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close