NyhederPolitik

Randers: Borgmester indkalder til informationsmøde

Efter kritik af plejehjem, skal forslag til handleplan skal gennemgås

Efter TV2’s dokumentarudsendelse om plejehjem bag facaden, hvor bl.a. Huset Nyvang i Randers afsløres, reagerer borgmester Torben Hansen (S).

»Aftenens TV udsendelse og plejen der bliver vist af 91 årige Niels Nielsen skærer i hjertet. Det er omsorgssvigt og må ikke ske. Det er sundhedsfarligt og fratager Niels Nielsen sin værdighed,« skriver Torben Hansen på Facebook.

Derfor har han indkaldt alle byrådets medlemmer samt Ældrerådet til et informationsmøde på tirsdag, hver der bliver informeret om situationen i Huset Nyvang.

Her vil en konsulentundersøgelse og forslag til handleplan blive gennemgået. Planerne bliver tilsendt Byrådet inden mødet og borgmesteren håber på en fordomsfri debat om kommende skridt.

»Dette er et fælles anliggende for alle,« understreger Torben Hansen.

Den 20. august er der møde i Omsorgsudvalget, og også her er sagen på dagsordenen.

Borgmesteren påpeger, at Omsorgsudvalget allerede i løbet af 2019 og 2020 har sat mange ting i værk i forhold til Huset Nyvang.

»Der har været ført pårørendesamtaler og indsat plejefaglige konsulenter, demenskoordinatorer mm, og jeg bemærker da også, at der er mange, som er meget glade og tilfredse med plejen og omsorgen på Nyvang,« skriver han, og pointerer, at et dårligt eksempel er et for meget.

»Langt, langt hovedparten af vores medarbejdere i ældreområdet er dedikerede og dygtige, og nu skal vi ikke lade et dårligt eksempel gå ud over de 2000 medarbejdere der hver dag knokler for vores ældre medborgere« afslutter borgmester Torben Hansen sit opslag på Facebook.

Tidligere har byrådsmedlem Bjarne Overmark fra Beboerlisten krævet et omgående svar på en række spørgsmål om konsulentundersøgelsen.

Borgmester Torben Hansen indkalder til informationsmøde

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close